плакат Таймс Скуеър Ню Йорк

На Таймс Скуеър в Ню Йорк се появиха редица билбордове, свързани с кампанията на „Фондация в памет на жертвите на комунизма“. Фондацията е основана в американската столица Вашингтон и има за цел да информира обществеността за последствията от комунизма в световен мащаб.

Билбордовете имат различни заглавия: Един на всеки пет жители е управляван от комунстически режим; все още е незаконно да се споменават кървавите събития на китайския площад "Тиенанмън", а един от плакатите дори изброява жертвите на комунизма в различните държави, като Китай води статистиката с 65 милиона.

Има и билборд, представящ Анастейша Лин – победителката в конкурса Мис Свят Канада 2015, на която беше забранено да участва във финала на конкурса в Китай като представителка на Канада, заради откритата си позиция, поддържаща Фалун Гонг и други духовни учения в Китай. На плаката са изписани думите ѝ: „Мисля, че хората трябва да научат. Моята история е само върхът на айсберга.“

През октомври т.г. Анастейша Лин изнесе реч за човешките права в Китай, по време на организирания от фондацията китайски форум. По-рано, през юни същата година, доброволната организация „Приятели на Фалун Гонг“ поднесе венец пред паметника на жертвите на комунизма във Вашингтон при церемония в памет на загиналите последователи на практиката Фалун Гонг.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies