адвокати съд Китай

В огромната страна Китай с 1.3 милиарда население и без установена истинска правова държава, наличието на справедливо юридическо представителство варира драстично от регион до регион, и от съд до съд. В повечето случаи, ситуацията зависи до голяма степен от личните нагласи на председателстващия съдия.

Миналия месец, бе съобщено за уникален случай, при който на четирима адвокати в Тиендзин е било позволено да защитават практикуващи Фалун Дафа, които не само пледират невинни, но и определят принципите на Фалун Дафа – Истинност, Доброта и Търпение като универсални ценности. Това е първият път, при който такова нещо се случва в китайски съд.

Случаят е индикация за по-разхлабеното отношението към Фалун Дафа в Китай, поне в някои съдилища. От друга страна този месец, адвокат по човешки права във Фейсян, Хъбей, незаконно е претърсен и отстранен от съдебната зала, където е защитавал практикуващ Фалун Дафа.

"Съдия Лиу забранява на Дун да внесе в сградата на съда куфарче и три малки торби с материали и документи, подготвени за случая. Съдията лично придружава Дун до прилежаща сграда, за да инспектира вещите му", съобщава медията "The Epoch Times". "Въпреки, че не намира нищо забележимо, съдия Лиу забранява на Дун да влезе в съда."

Физическо насилие, устни заплахи и извънсъдебни действия, предприети от членове на правната система срещу адвокати, продължават да са ежедневие в китайските съдилища, правейки рисковано за адвокатите да представляват практикуващи Фалун Дафа и други хора свързани с вярата, търсещи юридическо представителство в Китай.

 


 

Този уебсайт използва cookies