формация символ емблема Тайван

След два дни усилен труд и подготовка, в центъра на тайванската столица Тайпе, на "Площада на свободата", носещ това име заради ролята си в прехода от еднопартийно управление към демокрация, се появи огромен символ.

На 26 ноември 2016 г. 6300 последователи на духовната дисциплина Фалун Гонг, облечени в жълто, синьо, червено, бяло и черно, образуваха огромна емблема на Фалун, както и китайските йероглифи за Истинност, Доброта и Търпение.

Фалун е символът на Фалун Гонг. В превод от китайски език означава "Колело на закона" и включва традиционната будистка свастика и даоистките (таоистки) символи Тайдзи (ин-ян).

Истинност, Доброта, Търпение (Джън, Шан, Жен на китайски език) са основните принципи във философията на Фалун Гонг.

Във формированието взеха участие последователи на духовния метод от Тайван, Япония, Южна Корея, Хонконг, Виетнам, Сингапур и Индонезия.

Формирането на емблемата на Фалун и йероглифите за Истинност, Доброта и Търпение, се провежда всеки ноември от 1997 г. насам, когато г-н Ли Хонгджъ, основател на Фалун Гонг, посещава Тайван.

"Светът има нужда от Истинност, Доброта и Търпение", заяви Хуан Чун-мей, организатор на събитието и заместник-председател на Тайванската Фалун Дафа Асоциация. "Ако всеки следва тези принципи, обществото ще стане по-добро."

Образуването на фигурите всъщност има по-дълбоко значение. Хуан Чун-мей обясни, че инициативата има за цел да насочи вниманието върху продължаващото жестоко преследване на последователите на Фалун Гонг в Китай и, противно на китайската комунистическа пропаганда, потвърждава, че духовният метод става все по-популярен в световен мащаб, с последователи в над 100 държави.

2017-01-09-Picture-FDIC-emblema-falun-01
2017-01-09-Picture-FDIC-emblema-falun-02
2017-01-09-Picture-FDIC-emblema-falun-03
Previous Next Play Pause

Проектиране и изпълнение

"Планирането и дизайнът отнемат два месеца", сподели У Чин-Хсиан, пенсиониран архитект, отговорен за изготвянето на плановете за образуването на фигурите в Тайван от 2009 г. насам. У е участвал в подобни проекти във Вашингтон, окръг Колумбия и в Ню Йорк, САЩ.

В телефонно интервю, У обясни, че историята на формирането на големи фигури започва в Китай. Но тайванските фигури често включват по-сложни изображения в сравнение с тези в Китай и на други места по света.

"Геометрични форми с прави линии или 90-градусови ъгли не са трудни", каза У. "Фигурите с овални форми са по-голямо предизвикателство."

Архитектът добави, че участниците в инициативата образуват дори още по-сложните, но красиви китайски йероглифи в графичен стил (т. нар. чиновническо писмо), който е форма на съвременна китайска калиграфия, за разлика от много по-опростения стил на писане в миналото.

Формиране на фигури с подобен мащаб е популярно в Китай преди юли 1999 г., когато започва преследването на Фалун Гонг. Оттогава насам симпатизанти в Тайван, САЩ и много други страни се опитват да поддържат тази традиция жива.

У каза, че този път фигурите включват не само емблемата и китайските йероглифи, но също и светлинни лъчи, изобразени в жълто. Според У, тези лъчи представляват милосърдието на Буда, озаряващо света.

Подготовка

Подготовката на "Площада на свободата" започна два дни преди формирането на фигурите. Стотици участници, предимно от Тайпе, се събраха, за да поставят разноцветни найлони с кръгла форма на означените за целта места.

66-годишният Уан Чун-тун, пенсиониран морски капитан и бивш асистент в Колежа по морски технологии в Тайпе, разказа, че през годините, по време на подготовката на събитието, е трябвало да се бори с лошо време, мравки и дори със змии, тъй като понякога фигурите били образувани върху трева, а не само върху бетон.

Възможност само в Тайван

Последователи на Фалун Гонг от Азия ценят високо възможността да участват във формирането на фигурите в Тайван.

"Фалун Гонг е добре дошъл навсякъде по света, освен в Китай", каза 53-годишният Сато Куньо, собственик на хотел в японския град Чиба. Родом от Харбин, Китай, Сато се мести в Япония през 1980 г. Започва да практикува Фалун Гонг през 1996 г. и вече няколко пъти участва във формирането на фигури в Тайван.

За 34-годишната Роси Нгуен, мениджър връзки с клиенти от Виетнам, която практикува Фалун Гонг от 2012 г., предоставената възможност е много ценна, защото във Виетнам е невъзможно да се проведе широкомащабна дейност от този род, заради политическия натиск от страна на Китай.

"Виетнамското правителство не е против Фалун Гонг, но в същото време не иска да разстройва правителството на Китай", каза Нгуен.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies