Великата културна революция Китай статуя на Буда

Задънен край

Където и да са приложени идеите на комунизма, традиционните религии винаги са измежду първите цели за унищожение. Така е както в СССР, където Руската православна църква и католицизмът са сериозно потиснати, така и под управлението на китайската комунистическа пария, която подлага на преследване западните религии, наравно с будизма и даоизма.

"Черната книга на комунизма" дава неофициална оценка на броя на жертвите на комунистическите режими по цял свят, включително 1 милион убити във Виетнам, 2 милиона в Камбоджа, 1,7 милиона в Африка, 1,5 милиона в Афганистан, 1 милион в Източна Европа и 150 хиляди в Южна Америка. Според оценката, международните комунистически движения и партии в опозиция стават причина за смъртта на 10 000 души.

В "Маркс и Сатаната", Ричард Урмбранд поставя въпрос, задаван от много други: след унищожението на културата и религията, какво остава? Простият отговор: това, което остава са хора, лишени от способност за самоконтрол и самоуправление. Това са хора, които не се съобразяват с по-висша сила от тази на държавните лидери и които нямат по-високи идеали от тези на държавата. Така хората стават зависими от държавата.

Изоставянето на морала е в основата на жестокостта на комунистическите лидери и техните последователи – без вяра в душата, в традиционните идеи за добро и лошо или в идеите за рай и ад - тяхната единствена амбиция е тази на партията, а идеите за добро и лошо се свеждат до това дали са подкрепя или не революцията. Без вяра, че доброто и лошото имат последствия, лидерите и поддръжниците на комунизма извършват зверство след зверство.

Според Урмбранд, в късните години от живота си Ленин казва: "Държавата не функционира, както желаем. Как функционира? Автомобилът не се подчинява. Зад волана седи човек и изглежда го управлява, но автомобилът не върви в желаната посока. Той се движи според желанието на други сили."

По-късно Ленин полудява, но според Урмбранд, на смъртното си легло той изглежда преживява момент на яснота, при който казва на съпругата си: "Направих огромна грешка. Имам кошмарното чувство, че съм изгубен в океан от кръвта на безбройните жертви. Вече е твърде късно да се върна назад. За да спасим нашата страна Русия, трябваше да имаме хора като католическия монах-светец Франциск от Асизи. С десетима като него, щяхме да спасим Русия."

Голямата измама

Читателите на съветския държавен вестник "Правда" ("истина" в превод от руски) често се шегуват, че "единственото вярно нещо в днешния брой е датата".

Комунизмът се оказва една голяма измама в човешката история.

Теорията на комунизма е лоша и всяко нейно приложение се оказва пагубно за живота и морала, като се започне от Парижката комуна, продължи със Съветския съюз и стигне до днес в Китай.

След повече от 140 години комунизъм на практика, със сигурност можем да съдим за него по плодовете му, вместо по това, което обещава.

Нито едно разумно човешко същество не би тръгнало по този път.

Човечеството ще може да диша отново спокойно, когато рано или късно злият призрак на Маркс напусне планетата.

 

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies