статуя Ленин Букурещ Румъния

По случай стогодишнината от Болшевишката революция в Русия през 1917 г., епизод на забавното предаване "Китай без цензура" направи кратка равносметка на резултатите от комунистическото движение по света, от неговото зараждане до наши дни.

За баща на комунизма е смятан Карл Маркс. Заедно с Фридрих Енгелс, той публикува "Комунистическия манифест", където събира идеите, които ще дадат идеологическата основа за всички комунистически режими по света до днес. Така, освен че споделят сходни идеали, комунистическите режими водят и до логично сходни резултати навсякъде, където комунизмът е прилаган: социален и икономически упадък, смърт, разруха и репресии.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies