Български последователи на Фалун Даф на парад в Ню Йорк

Български последователи на медитативната практика Фалун Дафа се включиха в пищно празнично шествие по случай Световния ден на Фалун Дафа, на 12 май 2017 г. в Манхатън, Ню Йорк, САЩ.

Облечени в народни носии, тримата българи представиха страната ни в парада, в който участваха над 10 000 души от 57 държави от цял свят.

Празненствата по случай Световния ден на Фалун Дафа се провеждат ежегодишно с паради, концерти, митинги, изложби и други тържествени събития, в 114 държави, където близо 100 милиона души изпълняват медитацията и следват трите принципа на практиката: Истинност, Доброта и Търпение.

На 13 май (официалната дата на Световния ден на Фалун Дафа) тази година се навършват 25 години от публичното представяне на Фалун Дафа и 19 години от първото отбелязване на Световния ден на Фалун Дафа през 1999 г. 13 май е и рожденият ден на основателя на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

В България, Фалун Дафа е популярна от 2001 г.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies