Флорида, Маями

Последователи на Фалун Дафа от американския щат Флорида се събраха на 27 април 2017 г. в парка "Бейфронт" в Маями, за да заснемат видео, посветено на рождения ден на Учителя Ли, както наричат те основателя на духовната практика, г-н Ли Хонгджъ.

Поздравът бе по повод 13 май, рожден ден на г-н Ли Хонгджъ и Световен ден на Фалун Дафа.

13 май е официално обявен от местните власти за Ден на Фалун Дафа в редица градове по света, включително в Форт Лодърдейл, Уестън, Маргейт и Сънрайз, намиращи се в щата Флорида.

Тържественото събитие в Маями започна с изпълнение на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа. Демонстрацията привлече вниманието на минувачи и туристи, които дойдоха за повече информация и за да вземат брошури.

След това, групата се подреди за обща снимка пред банер, на който с традиционни китайски йероглифи беше изписано: "Ши фу шън жъ куай лъ", което в превод означава: "Честит рожден, Учителю!".

Те заснеха и видео, в което всички в хор поздравиха Учителя на китайски език с думите: "Ши фу шън жъ куай лъ, Фалун Дафа хао, Джън Шан Жен хао", в превод: "Честит рожден, Учителю, Фалун Дафа е добро, Истинност, Доброта, Търпение е добро".

Фалун Дафа, известна също като Фалун Гонг, е духовна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Представена е публично през 1992 г. от г-н Ли Хонгджъ в Китай. Базира се на принципите Истинност, Доброта и Търпение. Благодарение на бързия здравословен и морален ефект, който оказва върху своите последователи, практиката добива огромна популярност, и до 1999 г. последователите ѝ в Китай достигат близо 100 милиона души. Днес Фалун Дафа е популярна в над 100 държави по света.


 

Този уебсайт използва cookies