Г-н Ли Хонгджъ, основател на Фалун Дафа

Над 10 000 последователи на Фалун Дафа от 58 държави се събраха на 14 май 2017 г. в Барклис Сентър в Бруклин, Ню Йорк, САЩ, за да споделят опита и преживяванията си в самоусъвършенстването по древния духовен метод, както и как са спомогнали за изобличаване на жестокото преследване на своите съмишленици в Китай.

Кулминацията на целодневната конференция за споделяне на опит беше появата на г-н Ли Хонгджъ, основателя на Фалун Дафа.

Г-н Ли представя публично духовната дисциплина Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) в Китай преди 25 години, на 13 май 1992 г. От 1999 г. насам, 13 май е отбелязван по цял свят като Световен ден на Фалун Дафа.

Последователите на Фалун Дафа изпълняват комплекс от пет медитативни упражнения и следват в своето ежедневие принципите Истинност, Доброта и Търпение. Заради положителния ефект върху здравето и морала на милиони китайци, практиката се разпространява бързо от уста на уста. Към 1999 г., практиката има между 70 и 100 милиона поддръжници, според китайските власти.

Огромната популярност на Фалун Дафа е възприета от лидера на китайската комунистическа партия Дзян Дзъмин като предизвикателство за властта на атеистичния режим. На 20 юли 1999 г. Дзян започва национална кампания за елиминиране на практиката със средствата на масирана пропаганда и насилие.

От тогава последователите на Фалун Дафа вътре и извън Китай се опитват да разкажат на хората по света истината за това какво представлява Фалун Дафа и защо китайският режим прибягва до репресии, включително насилствено отнемане на органи от последователи на духовния метод.

По време на конференцията в Ню Йорк, г-н Ли говори близо два часа в ранния следобед. Той окуражи последователите да се съсредоточат върху самоусъвършенстването, и да продължат да разказват на хората за преследването в Китай. Г-н Ли също отговори на въпроси, а след края на лекцията получи огромен букет с цветя.

Веднага след обедната почивка, беше излъчен кратък документален филм по случай 25-ата годишнина от популяризирането на Фалун Дафа.

Остатъкът от деня бе посветен на речи на последователи на Фалун Дафа от цял свят, в които те споделиха размисли за своето пътуване по пътя на самоусъвършенстването – как са се подобрили по отношение на своето здраве, морал и духовност, и как са информирали обществеността за преследването.

Дин Ятин, бивш атлет от Китай, която по-късно емигрира в Германия, започва да се занимава с Фалун Дафа през 2011 г., след като попада на книгите на практиката в Интернет.

Дин си спомня как не можела да медитира, тъй като крайниците ѝ били втвърдени от многобройни травми, но след като положила усилия, постепенно успяла да седне в пълен лотос, с два крака кръстосани един върху друг. Жената също разказа как убедила служители на китайското консулство да не саботират информационен щанд за Фалун Дафа, който тя била подредила на летището.

Йе Сяомън, 13-годишна ученичка от САЩ, говори как концентрацията при изучаването на философията на Фалун Дафа ѝ помогнала да преодолее силната зависимост към видеоигри, както и завистта, когато съучениците ѝ се справяли по-добре от нея в училище.

"Усещаш това искрено желание на всички тук, да бъдат по-добри хора", каза Вадим Берестетски, последовател на Фалун Дафа от Израел, за впечатленията си от речите.

Берестетски, графичен дизайнер, открил Фалун Дафа в Интернет през 1998 г., сподели, че конференцията е уникална възможност да чуе опита на другите. "Това е чудесно и винаги силно вдъхновяващо."

Светлана Полунина от Русия каза, че споделянето на млада последователка, която обяснявала фактите за преследването на китайци посредством текстови съобщения по чат ѝ напомнило за спешността от прекратяване на преследването в Китай.

"Наистина искам да помогна това преследване да спре", заяви Полунина, собственик на рекламна агенция в Москва. В Русия, Полунина се обръщала към правителствени институции, полиция, лекари и други, за да им разкаже какво се случва в съвременен Китай под управлението на комунистическия режим.

Ману Хувилер, 62-годишна учителка от Швейцария, за първи път чула за Фалун Дафа от списание преди 20 години. Тя била особено впечатлена от речта на Хъ Май от щата Мисури, който разказал как е намерил баланс между интензивната си медицинска практика, грижата за семейството, и самоусъвършенстването във Фалун Дафа, докато в същото време активно разговарял с хората за същността на практиката и истината за преследването.

Хувилер е запозната с жонглирането с многобройни ангажименти. Тя самата се грижи за съпруг и деца, работи за голяма компания в Швейцария и участва в проекти за повишаване осведомеността за преследването сред обществеността.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies