изложба Джън Шан Жен картини

Бразилски симпатизанти на Фалун Гонг организираха няколко събития през май 2017 г., за да запознаят държавни служители, медии и граждани с древната китайска система за усъвършенстване на духа и тялото.

Президентската болница е една от най-големите здравни институции в Сао Пауло. Болничните власти поканиха местни последователи, да разкажат как Фалун Гонг спомага за намаляване на стреса, по време на "Седмица на здравето на служителя", която се проведе от 8 до 12 май 2017 г.

В събитието участваха държавни служители, ръководители, лекари, медицински сестри и пожарникари. Те с интерес проследиха кратко видео и разучиха медитативните упражнения на Фалун Гонг, от които четири се изпълняват в изправена позиция, а петото в седяща позиция лотос, с кръстосани един върху друг крака.

Мнозина споделиха, че по време на медитацията са почувствали силна енергия и вътрешно спокойствие.

През целия май, столицата Бразилия беше домакин на изложбата "Изкуството на Джън, Шан, Жен" (в превод от китайски език Истинност, Доброта, Търпение - трите принципа на Фалун Гонг). Стотици разгледаха платната, които показват красотата на самоусъвършенстването и жестокостта на продължаващото преследване на Фалун Гонг в комунистически Китай.

Хората бяха шокирани и изразяваха възмущение от репресиите. Много от посетителите споделиха, че са силно развълнувани от смелостта и мирната реакция на последователите на Фалун Гонг. Някои се поинтересуваха къде могат да научат упражненията.

Албемин си записа историите на почти всички картини в изложбата.

"Фалун Гонг е нещо чудесно. Наистина имам нужда от Истинност, Доброта, Търпение, за да пречистят душата ми", сподели жената, и обеща да прочете философията "Джуан Фалун" и разкаже на сина си за тази духовна практика.

След това благодари на организаторите и художниците за това, че са донесли своето послание в Бразилия.

Марлус, който изучава акупунктура, пожела да разучи упражненията на Фалун Гонг, веднага щом видя картината "В хармония". Той също реши да прочете книгата "Джуан Фалун".

Съпругата му Лучана дойде на изложбата на следващия ден. Със сълзи в очите, тя заяви: "Тези картини са прекрасни, но страданията на последователите предизвикват дълбока тъга. Всеки от нас трябва да направи нещо, за да спре преследването."

Лучана каза, че преди опитвала да медитира, но не успяла да постигне покой. Един от организаторите, местен последовател на Фалун Гонг, ѝ предложи да прочете "Джуан Фалун", защото книгата може да ѝ помогне да изчисти съзнанието си. Жената обеща да опита.

Владимир дойде на изложбата със съпругата си. Картините му направиха силно впечатление, и той им направи снимки. След това сподели, че както платната, така и историите зад тях, са забележителни.

"Трябва да прочета отново тези истории", каза той.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies