книга Джуан Фалун Гонг Дафа

Директорът на Генералната администрация за преса и публикации на Китай, Лиу Биндзие, е издал Обявление 50 на 1 март 2011 г., с което отменя две държавни известия, официално публикувани през 1999 г.:

1. Известие за потвърждаване на отношението към публикации за Фалун Гонг; и

2. Известие за забрана на публикуване на книги на Фалун Гонг и налагане на държавен контрол върху публикациите.

Приложение:

(Обявление 50 на 1 март 2011 г. на Генералната администрация за преса и публикации в Китай)

"Решението на Администрацията за преса и публикации да отмени петата партида нормативни документи" е прието по време на втората административна среща на Администрацията на 29 декември 2010 г. Решението е публично обявено и влиза в сила в деня на това обявление.

Директор Лиу Биндзие, Генерална администрация за преса и публикации

1 март 2011 г.

Решение на Генералната администрация за преса и публикации да отмени петата партида нормативни документи:

За да води политика, основана на закона и да подсили управлението на пресата и публикациите съобразно върховенството на закона, Администрацията за преса и публикации разгледа петата партида нормативни докменти и реши да отмени 161 известия. Решението е публично обявено и влиза в сила в деня на това обявление.

Съдържание на петата партида документи (включва общо 161 документа), които Администрацията за преса и публикации отменя:

№99. Известие за потвърждаване на отношението към публикации за Фалун Гонг.
Номер: [1999] 933. Дата на издаване: 22 юли 1999 г.

№100. Известие за забрана на публикуване на книги на Фалун Гонг и налагане на държавен контрол върху публикациите.
Номер: [1999] 989. Дата на издаване: 5 август 1999 г.

Факти за Фалун Гонг и преследването

Фалун Гонг е представен за първи път пред широката общественост през 1992 г. в Китай и бързо набира огромна популярност заради положителния ефект върху здравето и морала. Към 1999 г., близо 100 милиона души практикуват Фалун Гонг.

Воден от завист и страх да не изгуби контрол върху населението, на 20 юли 1999 г. Дзян Дзъмин – бившият глава на китайската комунистическа партия – започва преследване на Фалун Гонг. През последните 18 години, преследването става причина за хиляди арести, изтезания и убийства на последователи на Фалун Гонг.

Въпреки преследването, Фалун Гонг е популярен в цял свят, а книгите му са преведени на над 40 езика.

Но въпреки отмяната на двете държавни известия, преследването на Фалун Гонг в Китай продължава. В голяма част от Китай, четенето и разпространяването на информационни материали за Фалун Гонг все още може да доведе до арест и лишаване от свобода.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies