Мексико Гуадалахара медитация

Над 60 симпатизанти на Фалун Дафа от различни части на Мексико се събраха във втория по големина град Гуадалахара на 24 юни 2017 г., за да обменят опит в самоусъвършенстването и информирането на обществеността относно продължаващото преследване в Китай.

Срещата започна с изучаване на първите три лекции от цялостната философия на Фалун Дафа, книгата "Джуан Фалун". Местните последователи разказаха как прилагат в ежедневието си принципите Истинност, Доброта и Търпение.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна китайска духовна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия, основана на принципите Истинност, Доброта и Търпение, и пет медитативни упражнения. Философията учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Програмата продължи със събитие в центъра на града, в което жители и гости на Гуадалахара научиха какво представлява Фалун Дафа и защо е преследвана и днес в комунистически Китай.

Някои от последователите демонстрираха петте медитативни упражнения на Фалун Дафа, с бавни колелообразни движения, на фона на тиха музика.

Други държаха плакати с надписи, призоваващи за спиране на репресиите срещу техните съмишленици в Китай, включително за незабавно прекратяване на насилственото отнемане на жизненоважни органи от живи последователи на Фалун Дафа в китайски държавни болници.

На мястото на събитието бе проведена и подписка, обявяваща се срещу насилственото отнемане на органи в Китай, в която се включиха много минувачи. Те бяха искрено трогнати от случващото се в източната държава и с готовност предоставяха подкрепа.

На следващата сутрин групата се събра в близост до оживеното кръстовище Чапалита, за да изпълни медитацията на Фалун Дафа. Красивата гледка привлече вниманието на минаващите автомобили. Много хора също се спряха на мястото на събитието, за да научат упражненията.

 


 

Този уебсайт използва cookies