премиера филм Вашингтон САЩ

Доказателствата за насилствено отнемане на органи от голям брой последователи на Фалун Гонг в Китай продължават да се трупат.

Показанията на един полицай

Едно от интервютата на WOIPFG е особено смразяващо и шокиращо. В него говори единственият пряк свидетел на тези страховити хирургически операции: въоръжен охранител от службите за сигурност в провинция Ляонин. Той работи във военна болница в Шънян и твърди, че през 2002 г. е станал свидетел на убийството на последовател на Фалун Гонг с цел изземане на органите му.

Според президента на WOIPFG Уан Джъюен, разказът на свидетеля е "твърде жив и ужасяващ". След случката, охранителят страда от безсъние и депресия.

През 2009 г., заради угризения на съвестта, охранителят се свързва с WOIPFG и си сътрудничат в продължение на месец. Охранителят си спомня, че е видял как двама военни лекари изваждат сърцето, черния дроб, роговицата и мозъка (източват мозъчното вещество) на жива жена, последовател на Фалун Гонг, без употреба на упойка.

"Когато ножът докосна гърдите ѝ, тя извика: "Фалун Дафа хао", което означава "Фалун Дафа е добро" на китайски език. Първо ѝ изваждат сърцето. Преди смъртта ѝ, я бият с електрошокови палки в продължение на една седмица. Уан смята, че това не е нормална операция, а по-скоро "продължение на изтезанието на последовател на Фалун Дафа".

Премиера в столицата на САЩ - защо?

Ли Дзюн, режисьор и продуцент на "Убити за органи", заяви след прожекцията, че неслучайно са избрали Вашингтон, столицата на САЩ, и Конгреса на САЩ, за място на премиерата на англоезичната версия на филма.

"Очевидно е, че това престъпление (масовото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг) е организирано от китайската комунистическа партия. Призоваваме правителството на САЩ, като световен лидер, да направи нещо по въпроса."

Д-р Пън Тао, копродуцент на документалната лента, каза, че се надява всеки да "разбере за престъпленията, извършени от китайската комунистическа партия, и заедно да ги спрем".

Уан Джъюен, президентът на WOIPFG, изрази разочарованието си, че светът не обръща внимание на случващото се в Китай.

"Това е срам за човешката раса. Ето защо се обръщам към правителството на САЩ и целия свят: ние наистина трябва да работим, това да бъде прекратено."

Сенатор Крис Смит, съпредседател на Изпълнителната комисия за Китай към Американския конгрес (CECC), написа писмо, което бе прочетено по време на събитието.

"Ако дори половината от твърденията във филма са верни, трябва да наречем трафика на органи в Китай действително варварски и престъпление срещу човечеството", се казва в писмото.

И продължава: "Трябва да концентрираме усилия да спрем тази варварска практика – в Китай и по света."

Уан Джъюен добави, че през юни 2017 г., болница в провинция Дзилин е извършила безплатна трансплантация на черен дроб за десет деца. Уан също отбеляза, че на 28 април т.г., болница в провинция Хунан, където преследването срещу Фалун Гонг е особено жестоко, пуска промоция за 20 безплатни трансплантации на черен дроб или бъбрек. Според Уан, тези безплатни трансплантации може да означават само едно: огромен запас от затворници-последователи на Фалун Гонг.

В САЩ, където има доста по-зряла система за даряване на органи, типичното време за намиране на съвместим черен дроб е между две и три години. В Китай, обаче, то е между една и две седмици.

"Китайската комунистическа партия иска да елиминира всички последователи на Фалун Гонг в трудовите лагери колкото може по-скоро", заяви Уан в отговор на въпроса каква е причината подобни зверства да продължават.

Повратна точка

Разследващият журналист Итън Гутман каза, че през последната година, двата доклада, споменати в началото на статията, са довели до повратна точка в световен мащаб, тъй като хората по света вече знаят за съществуването на насилственото отнемане на органи в Китай и че то действително се случва.

Относно спешните трансплантации на черен дроб, обсъдени във филма, Гутман заяви: "Те имат 'ферма' с хора, готови да бъдат убити. Няма съмнение, че отнемането на органи от живи хора се случва."

Гутман, автор на книгата "Клането: Масови убийства, отнемане на органи и тайното решение на Китай на проблема с дисидентите", отбеляза още, че двата доклада са преминали през сериозна проверка от изследователи към Изпълнителната комисия за Китай към Американския конгрес (CECC). След като прекарват два месеца в проверка на източниците, изследователи на CECC потвърждават автентичността на документите, което според Гутман е свидетелство за тяхната валидност.

Журналистът добави също, че през последната година, правозащитните организации Фрийдъм Хаус и Амнести Интернешънъл са започнали да отразяват насилственото отнемане на органи, и дори Ню Йорк Таймс, който пренебрегваше въпроса близо десетилетие, днес пише за това.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies