Вашингтон Капитолия митинг бдение

В нощта на 20 юли 2017 г. около Линкълн Мемориал във Вашингтон, столицата на САЩ, заблещукаха пламъците на стотици свещи. Те горяха с часове в ръцете на последователи на духовната практика Фалун Гонг, в памет на техните съмишленици, убити през последните 18 години в жестоко преследване от комунистическия режим в Китай.

Традиционната китайска духовна практика Фалун Дафа, позната още като Фалун Гонг, е представена в Китай през 1992 г. Много китайци са привлечени от положителния ефект върху здравето и характера, постигнат благодарение следването на традиционните принципи Истинност, Доброта и Търпение, и изпълнението на лесните за научаване движения на пет медитативни упражнения. Фалун Дафа е набелязана за елиминиране в родината си през 1999 г., след като, според тогавашния китайски лидер Дзян Дзъмин, става "прекалено популярна".

От тогава насам, стотици хиляди последователи са хвърляни в затвори, трудови лагери и центрове за промиване на съзнанието, където посредством физически и психологически изтезания са принуждавани да се откажат от своите убеждения. Според няколко доклада, голям брой последователи на Фалун Гонг са убити заради органите им, захранвайки по този начин процъфтяващата индустрия за трансплантации в Китай.

По повод отбелязването на 20 юли, датата, на която през 1999 г. Дзян Дзъмин започва репресиите срещу Фалун Гонг в Китай, Вашингтон стана домакин на серия от събития, включително митинг, парад и бдение със свещи.

Пуджа Мор, 25 г., световноизвестен фотомодел, подкрепи събитията. Мор започва да практикува Фалун Гонг преди две години и половина, след като нейният агент в Индия ѝ представя практиката.

"Преди обвинявах хората за всичко лошо, което ми се случваше. След като научих Фалун Дафа, започнах да търся причините в себе си", каза Мор. "Вместо да откривам грешките в другите, първо се опитвам да разбера къде изоставам аз."

Ян Гуаню, роден в Пекин и живеещ в САЩ от 2009 г., сподели: "Целта на последователите на Фалун Дафа е да подобрят здравето и характера си, и да утвърдят моралните ценности." Ян е задържан през 2001 г. в затвор и по-късно в трудов лагер заради това, че протестира мирно в подкрепа на Фалун Дафа на площад "Тиенанмън" в китайската столица.

2017-07-20-Picture-FDIC-WashingtonDC_002
2017-07-20-Picture-FDIC-WashingtonDC_003
2017-07-20-Picture-FDIC-WashingtonDC_004
2017-07-20-Picture-FDIC-WashingtonDC_005
2017-07-20-Picture-FDIC-WashingtonDC_006
2017-07-20-Picture-FDIC-WashingtonDC_007
2017-07-20-Picture-FDIC-WashingtonDC_008
Previous Next Play Pause

Много туристи, които минаха покрай Линкълн Мемориал по време на бдението със свещи, изразиха съчувствие към каузата на Фалун Гонг и останаха шокирани от разказите за нарушенията на човешките права в Китай.

"Не мога да разбера защо нещо толкова добро е преследвано в Китай", каза Катрин Рамос от щата Ню Джърси.

Лайн ДеПалма, който бе с Рамос, отвърна: "Това е комунистическа държава със затворено общество. Светът не знае много неща, случващи се там, освен ако хората не организират събития като това тук, за да привлекат световното внимание."

"Това е чудовищно и не бива да се случва", добави ДеПалма. "Това е неморално. Това е злоупотреба."

Ма Цунся, последовател на Фалун Дафа от град Чанчун в североизточен Китай, призова правителството на САЩ да заеме по-твърда позиция по случая. "Надявам се, че правителството, особено администрацията на президента Тръмп, ще действа в полза на човешките права и свободата на убежденията, залегнали в основата на САЩ, и ще призове Пекин да прекрати това 18-годишно преследване."

 


 

Този уебсайт използва cookies