отворено писмо Минесота САЩ Китай

Сенатор Джим Абелер от американския щат Минесота изпрати през юни 2017 г. отворено писмо до китайския президент Си Дзинпин, във връзка с преследването на духовния метод Фалун Гонг в Китай. Писмото призовава Си да прекрати репресиите и открито да осъди практиката на насилствено отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг. Копие от писмото, подписано от 103 членове на Камарата на представителите на щата Минесота и държавни сенатори, е изпратено до американския президент Доналд Тръмп.

Текстът на писмото гласи:

Отворено писмо
До кабинета на Си Дзинпин
Синхуа гейт, Джун Нан Хай
Улица "Западен Чан’ан" 
Пекин 100017
Китайска Народна Република

Относно: Фалун Гонг

Уважаеми Президент Си,

В Китай е налице сериозен и критичен казус, който се нуждае от Вашето внимание. На 20 юли 1999 г. преследването на Фалун Гонг е инициирано от лидера на комунистическата партия Дзян Дзъмин. Осемнадесет години по-късно, този казус остава неразрешен.

Преследването е инициирано с помощта на масирана пропагандна кампания целяща да очерни последователите на Фалун Гонг. Последват масови арести, затворничество и мъчения. Някои от жертвите на тези репресии в Китай са понастоящем жители на щата Минесота.

Успоредно с преследването на Фалун Гонг, в Китай драматично нараства броят на трансплантации на органи, които не могат да бъдат обяснени с официално признатите източници на органи, като екзекутирани за углавни престъпления престъпници. Налице е солиден нов доклад, който може да бъде разгледан на уебсайта EndOrganPillaging.org и който заключва, че в Китай годишно са извършвани между 60 000 и 100 000 трансплантации. Това е в драстичен контраст с често цитираните 10 000 трансплантации годишно. Този доклад е споменат в неотдавнашен доклад на правозащитната организация Фрийдъм хаус със заглавие "Битката за духа на Китай".

Редица институции като Камарата на представителите на Конгреса на САЩ и Европейския парламент, и неправителствени организации като Лекари срещу насилственото отнемане на органи (DAFOH) и други, смятат, че болшинството органи за трансплантация в Китай биват набавени от телата на затворници на съвестта, основно последователи на Фалун Гонг. Въпреки голямото и нарастващо количество доказателства относно насилственото отнемане на органи в Китай, китайската общност за трансплантации продължава да функционира в тайнственост и набавянето на органи не се извършва по открит и прозрачен начин, съобразно стандартите на Световната здравна организация. Според Итън Гутман, разследващ журналист и автор на книгата "Клането", "Това е един от най-големите изпити на нашето време... това е нова форма на геноцид. Това е използване на най-уважавани членове на обществото, за неговото прилагане, и по тези причини повече не можем да го избягваме."

Президент Си, макар да признаваме, че не Вие сте отговорен за инициирането на кампанията срещу Фалун Гонг, вярваме, че сте в уникална позиция да сложите нейния край. Предвид същността и обхвата на това престъпление срещу човечеството, чувстваме, че е важно Вие открито да го осъдите. Подобен значим принос ще бъде запомнен.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies