Информационен Център Фалун Дафа България
Информационен Център Фалун Дафа България

отворено писмо Минесота САЩ Китай

Сенатор Джим Абелер от американския щат Минесота изпрати през юни 2017 г. отворено писмо до китайския президент Си Дзинпин, във връзка с преследването на духовния метод Фалун Гонг в Китай. Писмото призовава Си да прекрати репресиите и открито да осъди практиката на насилствено отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг. Копие от писмото, подписано от 103 членове на Камарата на представителите на щата Минесота и държавни сенатори, е изпратено до американския президент Доналд Тръмп.

Текстът на писмото гласи:

Отворено писмо
До кабинета на Си Дзинпин
Синхуа гейт, Джун Нан Хай
Улица "Западен Чан’ан" 
Пекин 100017
Китайска Народна Република

Относно: Фалун Гонг

Уважаеми Президент Си,

В Китай е налице сериозен и критичен казус, който се нуждае от Вашето внимание. На 20 юли 1999 г. преследването на Фалун Гонг е инициирано от лидера на комунистическата партия Дзян Дзъмин. Осемнадесет години по-късно, този казус остава неразрешен.

Преследването е инициирано с помощта на масирана пропагандна кампания целяща да очерни последователите на Фалун Гонг. Последват масови арести, затворничество и мъчения. Някои от жертвите на тези репресии в Китай са понастоящем жители на щата Минесота.

Успоредно с преследването на Фалун Гонг, в Китай драматично нараства броят на трансплантации на органи, които не могат да бъдат обяснени с официално признатите източници на органи, като екзекутирани за углавни престъпления престъпници. Налице е солиден нов доклад, който може да бъде разгледан на уебсайта EndOrganPillaging.org и който заключва, че в Китай годишно са извършвани между 60 000 и 100 000 трансплантации. Това е в драстичен контраст с често цитираните 10 000 трансплантации годишно. Този доклад е споменат в неотдавнашен доклад на правозащитната организация Фрийдъм хаус със заглавие "Битката за духа на Китай".

Редица институции като Камарата на представителите на Конгреса на САЩ и Европейския парламент, и неправителствени организации като Лекари срещу насилственото отнемане на органи (DAFOH) и други, смятат, че болшинството органи за трансплантация в Китай биват набавени от телата на затворници на съвестта, основно последователи на Фалун Гонг. Въпреки голямото и нарастващо количество доказателства относно насилственото отнемане на органи в Китай, китайската общност за трансплантации продължава да функционира в тайнственост и набавянето на органи не се извършва по открит и прозрачен начин, съобразно стандартите на Световната здравна организация. Според Итън Гутман, разследващ журналист и автор на книгата "Клането", "Това е един от най-големите изпити на нашето време... това е нова форма на геноцид. Това е използване на най-уважавани членове на обществото, за неговото прилагане, и по тези причини повече не можем да го избягваме."

Президент Си, макар да признаваме, че не Вие сте отговорен за инициирането на кампанията срещу Фалун Гонг, вярваме, че сте в уникална позиция да сложите нейния край. Предвид същността и обхвата на това престъпление срещу човечеството, чувстваме, че е важно Вие открито да го осъдите. Подобен значим принос ще бъде запомнен.

 


 

Този уебсайт използва cookies