музикант барабанист зависимости

Стърлинг Кембъл е бивш барабанист на британската рок звезда Дейвид Бауи. Започва да свири на барабани като дете и става известен в ранна младежка възраст.

В онези ранни години, Кембъл води необуздан живот, който включва много нездравословни зависимости, често срещани в света на рокендрола.

По-късно, в средата на 90-те години на миналия век, той се запознава с източна практика за самоусъвършенстване, която променя живота му завинаги.

Кариера в рокендрола

Стърлинг Кембъл е роден през 1964 г. в Ню Йорк, САЩ. Още от детските си години има страст към музиката и барабаните.

"Цял живот свиря на барабани, от 12-годишен. Свиренето на барабани е станало част от мен", споделя Кембъл.

През 1986 г., току-що навлязъл в двайсетте, Кембъл прави първи голям пробив и е нает в турнето на певицата Синди Лоупър. По това време тя е на върха на своята кариера; до този момент Кембъл никога не е пътувал със самолет.

След това кариерата му се изстрелва нагоре. Работи с известни групи като Дюран Дюран, Соул Асайлъм и B-52. Кембъл е също извесен като музикант от групата на Дейвид Бауи, с когото започва през 1992 г. и продължава през следващите 14 години.

За съжаление Дейвид Бауи умира през януари 2016 г.

Канадският режисьор и актьор Майкъл Махонън публикува на своята Фейсбук страница снимка от 2002 г. в памет на Бауи. Снимката показва Кембъл, който свири на сцената зад Бауи, и на барабаните му са изписани китайските знаци за Истинност, Доброта и Търпение.

"Барабанистите винаги слагат надписи на барабаните си. Аз исках да споделя със света положителни неща и да кажа на хората, че съм добър човек", казва Кембъл.

Истинност, Доброта и Търпение са принципите на древната китайска медитативна практика Фалун Дафа, известна също като Фалун Гонг.

Среща с Фалун Дафа

Един ден през 1998 г. Кембъл се разхожда из парка Ривърсайд в западната част на Манхатън, Ню Йорк, и се натъква на група хора, изпълняващи някакви упражнения.

"С периферното зрение видях някакви хора да правят Фалун Гонг и отидох при тях", спомня си Кембъл.

"Разговарях с практикуващите. Не знам защо бях заинтригуван; нещо ме привлече."

"Джуан Фалун" е основната книга на Фалун Гонг и е преведена на повече от 40 езика, включително на български. "Джуан Фалун" е една от най-превежданите китайски книги в света, като надминава дори "Дао Дъ Дзин" на Лао Дзъ, основателя на даоизма.

Кембъл споделя, че усетил нещо специално, когато прочел "Джуан Фалун" за първи път.

"Книгата сякаш ми говореше. Чета я и вярвам в нея, и мисля, че е това, което търся."

Кембъл казва, че преди да започне да практикува Фалун Гонг, имал много лоши навици, които са го притеснявали от доста време.

"Част от професията на барабаниста е да пие всяка вечер алкохол и да пуши цигари и марихуана всеки ден. Имаше и други наркотици, които не искам да споменавам."

Подобно на много други последователи на Фалун Гонг, след като започва да практикува, животът на Кембъл се променя драстично и лошите навици просто изчезват.

"Опитвах се да спра тези неща, но не можех. Две седмици след като започнах да практикувам Фалун Гонг, открих, че повече не искам да пуша, да пия и да вземам наркотици", обяснява той.

Оттогава са изминали почти 20 години и Фалун Гонг продължава да е неотменна част от живота на прочутия барабанист.

"Много хора ме подкрепят. Те знаят, че практикувам Фалун Гонг и участвам в свързани с него дейности. Живеем в ерата на Уикипедия и Гугъл. Ако напишете името ми в Гугъл, може да прочетете историите ми за практикуването на Фалун Гонг."

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies