модел манекенка Ню Йорк

Светът на фотомоделите не е за слабохарактерни хора, както някои може би си представят. Това е свят, в който човек трябва да балансира между открито себеизразяване и загадъчност, между това да бъде празно платно и цялостно да въплъщава имиджа на моден бранд, но преди всичко, да бъде безстрашен, с точната доза уязвимост.

Ако някой трябваше да създаде такова творение, щеше да срещне трудности. Но живеещата в Ню Йорк индийска манекенка Пуджа Мор е всичко това и много повече.

След като екип на Луи Вюитон я открива в Инстаграм, го последват много други световни дизайнери. Мор участва в модни дефилета и позира за Стела Маккартни, Живанши, Келвин Клайн, Александър Маккуин, Тори Бърч, Нарсисо Родригез, Роберто Кавали, Мисони, Джил Стюарт и Ели Сааб. Тя не само катапултира до модните подиуми и кориците на списания, но става символ на етническо разнообразие за любителите на модата.

По време на интервю за медията "Епок Таймс", Мор с тих глас, скромно и интелигентно разказа за необичайния обрат на съдбата, който я изстрелва към светлините на прожекторите и слага начало на нейната кариера.

Неочаквана Мис Ахмедабад

Докато изучава компютърни технологии в колежа, Мор се включва в организацията на конкурса за фотомодели "Ново лице" в град Ахмедабад, Индия.

Тъй като по време на конкурса публиката става прекалено шумна в своите аплодисменти, Мор излиза на сцената, за да ги помоли да се успокоят и събитието да продължи безпроблемно.

Вместо да послушат молбата ѝ, зрителите започват да скандират нейното име: "Пуджа".

Оказва се, че неин приятел на шега я включил в списъка с участнички.

Журито я приканва да демонстрира своите таланти и Мор спонтанно решава просто да походи по сцената, като спира в края, за да се завърти и заеме няколко "смешни" пози.

За голяма нейна изненада, именно тя се оказва търсеното "ново лице" и печели конкурса.

Първите ѝ изяви като манекенка по време на модната седмица в Делхи, а след това и в Бомбай, ѝ дават усещане за нещата, които предстоят. Но е отвъд въображението ѝ, че скоро ще я ангажират от футуристичната къща на Боб Хоуп в Палм Спрингс, Калифорния, САЩ, където през май 2016 г. дефилира с новата колекция на Луи Вюитон, "Луи Вюитон Ризорт".

Така Мор се премества в Ню Йорк, далеч от родна Индия. Облечена е в тесни дънки, черно кожено яке и удобни високи обувки с връзки. Прилича на нюйоркчанка, с изключение на това, че не носи грим.

"Ню Йорк е най-лесният град за живеене, защото всеки е отнякъде; има и общ език. Има огромно разнообразие от всичко", тихо казва тя.

Почивен ден за Мор означава да гледа Боливуд филми с приятели, да готви индийска храна, да посети библиотеката и да се разходи из Сентрал парк или Бруклин за отмора и вдъхновение извън Манхатън.

А за да се освободи от стреса и голямото количество ангажименти през седмиците на модата, Мор понякога се прибира в Индия. След което се връща обратно в енергийния въртоп Ню Йорк.

Младата манекенка смята, че безупречното ѝ приспособяване към силно стресиращия свят на модата се дължи на факта, че поддържа положително отношение. Тази ѝ нагласа се вижда и на лицето ѝ по време на модните спектакли.

"Трябва да имаш голямо самочувствие, за да дефилираш пред толкова много хора, които се вглеждат във всеки сантиметър от теб", казва Мор, наблягайки на всяка дума. "Дори да е само за 30 секунди, наистина го усещаш. Аз имам добри мисли."

За успеха на модния подиум ѝ помага и фактът, че от детска възраст Мор изучава класически индийски танц в стил Катхак (разказване на истории), който се изпълнява на сцена, с костюм и грим.

"Хората забелязват, че се движа по различен начин. Мисля, че танците много ми помагат."

Ето и някои от тайните на Мор как поддържа равновесие в ежедневието и какво препоръчва на начинаещи манекенки.

Въпроси и отговори

ЕТ: Какво Ви поддържа уравновесена?

ПМ: Започнах да правя Фалун Дафа преди три години. Винаги запазвам време за себе си [сутрин], правя Дафа уражнения (медитация) и след това пилатес. Това време е моето време; то ме свързва със самата мен, вглеждам се в себе си. Тъй като съм родена индийка, винаги съм медитирала: правя йога и медитация още от дете. Семейството ми е много духовно. Това ме кара да гледам на живота по различен начин.

ЕТ: Модели за подражание?

ПМ: Блейк Лайвли. Когато бях в Индия, я видях в кампанията на Гучи и това силни ме вдъхнови. Също харесвам нейния стил и поведение.

ЕТ: Някога била ли сте изненадана от начина, по който са Ви уловили на снимка?

ПМ: Винаги е много удивително да създадеш нещо различно от това, което си, но все пак да останеш себе си.

ЕТ: Какъв е Вашият режим за красота?

ПМ: Не използвам сапун върху лицето си. Само го изплаквам с вода и нанасям кокосово масло: то е чудесно за кожата, както и за косата.

ЕТ: Ако работехте в козметичната индустрия, с какви продукти бихте се занимавали?

ПМ: С натурални продукти за коса и кожа. Гримът е също нещо невероятно: може да даде толкова много идеи; с него може да създадеш толкова много неща.

ЕТ: Какво щяхте да правите, ако не Ви беше провървяло като манекенка?

ПМ: Щях да продължа образованието си, макар че все още не съм решила каква да бъде следдипломната ми квалификация. Готвех се да запиша магистърска степен по бизнес администрация, след като завърша компютърни технологии, но после станах модел.

ЕТ: Кое е любимото Ви място за пътуване, освен родният Ви Гуджарат?

ЕТ: Париж, обичам този град. Когато отидох там за първи път, имах чувството, че сънувам. Бях наистина впечатлена от архитектурата. Сега вече съм свикнала, но все още си спомням първия път: вървях покрай реката и целият град изглеждаше магически.

ЕТ: Ако можехте да пътувате във времето, в който период бихте отишли?

ПМ: Ще отговоря в съответствие с индийската култура. Бих искала да отида в Сатия Юга. Това е времето, когато хората тъкмо са били създадени; това е първият период. В индийската култура, историята е разделена на четири юги (епохи, периоди): Сатия Юга, Трета Юга, Двапара Юга и последният Кали Юга, който е в момента.

ЕТ: Защо Сатия Юга?

ПМ: Защото винаги съм слушала истории за него. По онова време културата е била много задълбочена. Това е време, когато хора и богове са били много близко и ако искаш, е можело да разговаряш с който и да е бог. Хората не са имали много болка и страдание. Отивали при богинята на цветовете, за да получат повече цветове. Има много телевизионни сериали за тези истории. Може да прочетете за тях и в древните текстове.

ЕТ: Какво послание искате да предадете на света чрез своята работа?

ПМ: Виждам как хората винаги са стресирани какво ще се случи. Мисля, че ако можете да се освободите от това и просто да следвате своят път, е по-лесно. Ако можете наистина да изживеете всяка секунда, действително ще усетите красотата на живота на много по-дълбоко ниво. Следвайте своята съдба и разчитайте на себе си.

ЕТ: Какво ще посъветвате младите момичета желаещи да станат модели?

ПМ: Най-важното да знаете какво искате да правите и какво не искате да правите. Вие решавате. Понякога момичетата правят разни неща, когато са под напрежение и искат да започнат кариера в модата. Но ако имате талант, кариерата ви ще върви добре. Отказът от едно нещо няма да ви спре да направите хиляда други неща.

 


 

Този уебсайт използва cookies