картичка Есенен Фестивал

Както всяка година на 15-ия ден от осмия лунен месец, и този път Китай празнува Есенния фестивал, посветен на луната, на 4 октомври 2017 г.

Този ден е повод за радост и срещи със семейството. Из цялата страна хората празнуват своята добра съдба и изразят благодарност към своите близки.

Есенният фестивал е и време за съчувствие към китайците в тежко положение. Такива са последователите на духовния метод Фалун Гонг (известен още с името Фалун Дафа), които от 18 години насам са системно преследвани от управляващата комунистическа партия: арестувани, тормозени, изтезавани и дори убивани.

Жители на континентален Китай изпратиха поздравителни картички до последователите на Фалун Гонг и до основателя на традиционната практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, г-н Ли Хонгджъ. Те заявиха своята подкрепа и изразиха надежда за по-добро бъдеще за Фалун Гонг и за цял Китай.

По-долу са някои от поздравленията.

Фалун Гонг е надеждата на Китай

"Пожелавам на всички последователи на Фалун Гонг честит Есенен фестивал на луната! Честит Есенен фестивал желая и на Учителя Ли Хонгджъ! Фалун Гонг е група много мили хора. Те носят само полза на обществото. Ако всички бяха като последователите на Фалун Гонг, обществото щеше да е мирно и спокойно."
— Ю Уъншън, адвокат от Пекин

"Фалун Гонг е полезен за обществото и човечеството. Не носи каквато и да било вреда. Преследването на Фалун Гонг е абсолютно погрешно. Със сигурност отношението към Фалун Гонг ще се промени в бъдеще."
— Син Дзилин, бивш президент на Издателство на китайската военна академия

"Натъжен съм от преследването и болката, на които са подложени последователите на Фалун Гонг. В този ден пожелавам на всички тях честит Есенен фестивал!"
— Уан Коума, жител на Шанхай

"Г-н Ли Хонгджъ преподава Истинност, Доброта и Търпение [трите принципа на Фалун Гонг]. Ако всеки следваше Фалун Гонг, моралът на китайския народ щеше да се подобри значително. Цялата китайска нация би станала по-добра. Пожелавам на Учителя Ли честит Есенен фестивал!"
— У, жител на Шанхай

"Благодарен съм на основателя на Фалун Гонг, г-н Ли Хонгджъ. След като започнаха да практикуват Фалун Гонг, много мои приятели и близки станаха истински отговорни хора и с готовност помагат на другите. Те са много състрадателни. Принципите на Истинност, Доброта и Търпение са чисти качества, които блестят на фона на изпълненото с морален упадък и липса на вяра китайско общество."
—Хуан Дзинциу, журналист

"Едва след като дойдох в САЩ, научих истината за Фалун Гонг. Фалун Гонг е праведна и истинска вяра. След като общувах с последователи на Фалун Гонг, разбрах колко са искрени, интелигентни и с богата култура. Това не може да се постигне от всеки. Затова истински им се възхищавам и благородно им завиждам. Използвам възможността да изпратя празнични поздравления към Учителя на Фалун Гонг, г-н Ли Хонгджъ, и до неговите ученици. Това е голяма чест за мен."
— Том Лян, китаец неотдавна емигрирал в САЩ

"Фалун Гонг има сериозен принос към традиционните китайски култура и морал. Фалун Гонг е надеждата на Китай."
— Тан Цайлун, писател на свободна практика

От страх до подкрепа

Въпреки изцяло положителния ефект върху здравето и морала на хората в Китай, само седем години след публичното си представяне през 1992 г., Фалун Гонг попада под прицела на властите в Пекин.

Уплашен от огромния брой последователи (6-8% от населението, 70-100 милиона души) поели по пътя на духовното вместо да се обрекат единствено на атеистичната партия, и притеснен за властта си, тогавашният лидер Дзян Дзъмин издава еднолична заповед на 20 юли 1999 г. за изличаване на Фалун Гонг от Китай.

Последва масова пропагандна кампания, целяща да очерни Фалун Гонг, и жестока разправа с негови последователи, симпатизанти и техните близки. Думата "Фалун Гонг" се превръща в дума табу в Китай, наравно с "демокрация" и "свободен Тибет".

Но нещата постепенно се променят.

След като опознават последователи на Фалун Гонг и стават свидетели на мирната им съпротива срещу несправедливото преследване, все повече китайци разбират, че държавната пропаганда е лъжа. Те осъзнават, че последователите на Фалун Гонг единствено се стремят да бъдат добри хора и да живеят съгласно принципите Истинност, Доброта и Търпение.

 


 

Този уебсайт използва cookies