мис Канада филм

Мис Канада за 2015 г. направи експлозивен дебют със своето смело застъпничество за човешките права в Китай. Събитията съпътстващи коронясването ѝ, са трудни за вярване: недопускане до финала на "Мис Свят" в Саня, Китай, заплахи към баща ѝ живеещ в Китай и опит от самата организация "Мис Свят" да спре Лин от даване на интервюта за медиите.

Лин пита: "Защо могъща страна като Китай се страхува от една кралица на красотата?"

Разбира се, отговорът е, че Лин излага на показ престъпления, които китайският режим не желае да бъдат изобличени.

От няколко години насам, Лин говори открито за преследването на затворници на съвестта и насилственото отнемане на органи от живи хора в Китай: две теми, свързани с провеждания от китайската комунистическа партия геноцид срещу последователи на духовния метод Фалун Гонг. Гоненията срещу Фалун Гонг продължават вече 18 години.

"Да не бъда допусната в Китай се оказа най-интересното преживяване в живота ми", казва Лин в новия филм "Непокорната кралица на красотата", продукция на американската филмова компания "Севънт арт рилийсинг".

Наистина, опитът на китайския режим да заглуши Лин само привлече още повече вниманието към нея.

Неотдавна младата канадка от китайски произход замени света на конкурсите за красота с актьорското поприще, където използва ролите си, за да насочи взора на международната общност към състоянието на човешките права в Китай, или по-скоро към тяхното влошаване.

Вижте трейлъра на документалната лента "Непокорната кралица на красотата" (2017 г.)

 

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies