Световна организация за разследване на преследването срещу Фалун Гонг

Ден преди китайската Нова година, на 23 януари 2001 г., китайските държавни медии съобщават, че петима членове на Фалун Гонг са се самозапалили на площад "Тиенанмън" в столицата Пекин.

Правителството използва инцидента, за да оправдае кампанията на репресии срещу Фалун Гонг.

Според подразделение на ООН за развитие на международното образование, китайският режим е инсценирал инцидента и го е използвал като доказателство, че Фалун Гонг е "зъл култ".

Заключението на гореспоменатата организация бе потвърдено в нов видео доклад, публикуван през август 2017 г. от базираната във Вашингтон, САЩ, Организация за разследване преследването на Фалун Гонг.

В доклада се казва, че инцидентът е заговор срещу Фалун Гонг, планиран на най-високо ниво в китайския комунистически режим. Целта е да оклевети репутацията на духовния метод Фалун Гонг, да измами широката публика и да я убеди в необходимостта от репресии срещу 70-100 милиона последователи на мирната практика за усъвършенстване на духа и тялото.

Преследването продължава и днес.

 

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies