модел мода медитация Фалун Дафа

Той представя и проправя пътя към международната сцена на индийския супер фотомодел Пуджа Мор. Но въпреки блясъка, славата и огромния успех, си остава много скромен и мил човек.

Марк Лубурич е роден в Сидни, Австралия. Родителите му емигрират от Хърватия в края на 60-те години на миналия век. По това време Хърватия е под комунистическата власт на бивша Югославия, ето защо те се насочват към държава със свобода и добър живот. Когато Марк е петгодишен, семейството се мести в Бризбейн.

Като младеж, Марк мечтае да стане професионален футболист, но знае, че няма да направи кариера от това. По предложение на няколко приятели се свързва с модна агенция и започва кариера на фотомодел. Пътува до Европа, Азия и Близкия изток, където среща много знаменитости.

През 2006 г. животът му се променя напълно. Марк и съпругата му Гунита Стоуб, също фотомодел, отиват в Индия за дефиле. Там осъзнават, че между индийския и международния пазар за красота има огромна разлика. Така решават, че има необходимост от агенция, която да работи в Индия, но по международни стандарти.

"Понятието за красота в Индия е толкова различно от останалата част на света", казва Марк. "Стандартът тук е Боливуд, а в чужбина клиентите търсят по-разнообразна красота. Затова създадохме 'Анима Криейтив Мениджмънт', за да популяризираме по света модели от цяла Индия."

Идеята се оказва печеливша: двамата се радват на голям успех както в Индия, така и в чужбина; благодарение на тях международна кариера започват много местни модели.

"Със сигурност не е толкова лесно, колкото звучи; изисква упорит труд и всеотдайност", споделя Марк. "От управлението на моделите, фотографите, фризьорите и гримьорите, до създаването на отлично портфолио и представянето им в индустрията: това не е лесно постижение. Понякога е необходимо да работиш денонощно, да посещаваш събития и да общуваш с различни хора."

Стрес и медитация

През 2012 г., четири години след създаването на агенцията, Марк започва да усеща стрес и безпокойство, заради работа седем дни в седмицата.

"Нуждаех се от все повече питиета, за да се справя с тълпата и да преживея нощите", добавя Марк. "Дори в дни без събития, когато се прибирах вкъщи, за да разпусна, отварях бутилка вино, няколко бири, или пушех наргиле с меласа. Тялото ми не се чувстваше добре."

За да се справи със ситуацията, Марк започва да прави йога и играе футбол. През същата година научава за медитативната практика Фалун Дафа, позната още като Фалун Гонг. Решава просто да опита.

"Почувствах се удивително спокоен. Това ме накара да продължа. След три седмици внезапно осъзнах, че повече нямам желание да пия и пуша; чувствах се просто невероятно."

Това преживяване кара Марк да научи повече за практиката. Приятел го насърчава да прочете книгата "Фалун Гонг", която описва основните принципи и медитацията на древния китайски духовен метод.

"Веднага щом започнах да чета, изпитах силно привличане и не можах да оставя книгата; знаех, че съм открил нещо много специално."

Преследване въпреки ползите

Затова Марк е силно шокиран, когато научава, че Фалун Дафа е преследвана от китайската комунистическа партия.

"Наистина не разбирах какво се случва в Китай. Защо практика, от която имах толкова много ползи и която преподава толкова прости принципи, е жестоко преследвана в Китай, и то от собственото си правителство?"

Марк иска да помогне и разкаже на хората за това нечувано преследване: държи листовки в колата си и ги раздава на хората на улицата, с надеждата гоненията в Китай да спрат.

Баланс между личен живот и работа

Марк признава, че успява да постигне добър баланс между професионалния и личния живот благодарение следване на принципите на Фалун Дафа: Истинност, Доброта и Търпение.

"Вече съм в състояние да вземам по-рационални и спокойни решения, когато съм подложен на силен стрес у дома или в работата. Също съм по-внимателен с хората, с които работя, и се опитвам да разбера ситуацията от тяхната гледна точка, за да намеря най-доброто решение на даден проблем."

"Работата на фотомодела е голямо предизвикателство. Опитваме се да покрием реалистичните очаквания на всички, затова се съсредоточаваме единствено върху нещата, които зависят от самите модели: разкрасителен режим, фитнес, точност при ангажиментите, учтивост, скромност и професионално поведение. Когато човек прави всички тези неща добре, има най-голям шанс за успех."

"Мисля, че най-важният урок, който преподаваме на нашите таланти е, че всеки има свой собствен път, затова не бива да се сравнява с когото и да било в индустрията. Важното е да работи усърдно, да следва естествения ход на нещата и всичко ще се нареди добре."

Модната индустрия в Индия е много по-различна от тази в Ню Йорк и Париж, тъй като по отношение на модата, азиатската държава тепърва се отваря за чужденци.

"Но пък в Индия, истинско вълнуващо е, че има толкова много свежест и вълнение."

"Виждам много усмихнати хора, което е различно от други части на света, където атмосферата е доста студена. Обичам тази част от живота тук, тъй като може да започнете общуване с всеки с непознат от всяко ниво на обществото, само като му се усмихнете."

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies