стилист Холивуд Боливуд Индия

Роден в Австралия и грък по произход, Габриел Георгиу заема достойно място в света на блясъка и лукса. Отличен е за "най-добър коафьор" от Вог Индия; негово дело са зашеметяващи прически на звезди дефилиращи по червения килим. Последното му постижение е сватбената прическа на най-младата и красива булка на Боливуд, Анушка Шарма.

Георгиу прекарва по-голямата част от детството си в Австралия и Гърция. Като младеж, мечтае да стане актьор, но родителите му възразяват. "Обичах изкуството, затова родителите ми разрешиха да последвам стъпките на брат ми: да правя прически за списания, музикални видеа и модни дефилета."

По-късно се дипломира в академията за коафьори Тони & Гай в Лондон. Също изучава история на грима, костюма, перуката и косата в специализирания Колеж Флагстаф ъф ТАФЕ в Мелбърн, Австралия. От Австралия до Атина и от Лондон до Лос Анджелис, накрая Георгиу се озовава в бляскавия индийски мегаполис Мумбай (Бомбай) през 2008 г.

"От Анима Криейтив Мениджмънт ме поканиха да посетя Индия. Те са агенция за супер модели. Индия е развиващ се пазар и предлага много възможности в областта на модата и филмовата индустрия. Това ме привлече. Всъщност, по това време там нямаше нито един чуждестранен коафьор, затова от агенцията поискаха да пробват с мен. Аз съм винаги готов за приключения, затова приех."

Индустрията за стилисти-фризьори в Индия изненадва Георгиу. "Все едно се бях върнал назад във времето... прическите и стилът бяха от 80-те годни на миналия век, косите се правеха като за училищен бал. Всичко изглеждаше по един и същи начин, без особено разнообразие."

"Например текстурираната коса (коса с обем) никога преди това не беше виждана в списанията или при звездите. Но по-младите актриси искаха да експериментират и да приличат повече на тези от Холивуд. Беше наистина изумително да бъда част от този преход. Това беше наистина голяма промяна и тя течеше от близо пет години."

2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-1
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-2
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-3 (2)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-3 (3)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-3
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-4 (2)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-4 (3)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-4
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-5
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-6 (2)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-6 (3)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-6 (4)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-6 (5)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-6 (6)
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-6
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-10
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-11
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-12
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-14
2018-01-10- Picture-FDIC-india-stilist-15
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

През годините, Георгиу работи за снимки за списания с известни личности от развлекателния бизнес. По-късно те го наемат за реклами и дори филми. Екипът на младия коафьор е един от най-уважаваните в Боливуд. Прочутият му стил, който включва текстурирана и структурирана коса, го прави един от най-търсените стилисти.

При човек, винаги готов за приключения, пълен с ентусиазъм, положителен и толкова енергичен, трябва да има някаква "тайна". На въпроса какво го прави уравновесен след толкова много успехи, той отговаря, че дължи това на ежедневното практикуване на Фалун Дафа, известна също като Фалун Гонг.

Георгиу научава за практиката през 2002 г., от колега гримьор в Австралия. "Работех върху телевизионна реклама. Заговорихме се за живота и духовността, и тогава тя ми каза, че практикува Фалун Дафа и ми даде листовка. Прочетох я и усетих привличане. Привлече ме фактът, че тази практика е за усъвършенстване на съзнанието и тялото, и че се основава на вселенските принципи Истинност, Доброта и Търпение, и че е безплатна."

"Добротата и знанието се дават от сърце, за тях не плащаш, винаги съм знаел това дълбоко в сърцето си. Винаги съм вярвал в поговорката ‚когато ученикът е готов, учителят ще се появи‘. Всичко идва при нас с причина, затова реших да опитам."

"Виждам постоянно подобрение в себе си като личност. Постигнах не само изключително добро здраве, но имам много енергия и се чувствам много положителен. Също с лекота се справям с трудни ситуации."

Фалун Дафа е представена в Китай през 1992 г. и популярността ѝ расте лавинообразно сред населението заради здравните ползи от практикуването. Между 70 и 100 милиона души правят медитацията на Фалун Дафа всеки ден в китайски паркове и стадиони. Но на 20 юли 1999 г., бившият лидер на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин, започва национална кампания на репресии срещу Фалун Дафа.

Когато Георгиу за първи път чува за продължаващото преследване в Китай, остава шокиран. "Не можех да разбера как едно правителство може да преследва нещо толкова красиво и полезно за обществото, и нещо, което е част от традиционната култура. Но когато се запознах с атеистичния и материалистически характер на комунизма, и как всичко, което не отговаря на комунистическата идеология, се разглежда като заплаха, разбрах."

"Започнах да информирам хората за случващото се в Китай по време на паради и други събития. Например по време на запалването на огъня на човешките права в Атина, бях водещ на събитието пред сградата на гръцкия парламент през 2007 г., година преди началото на Олимпийските игри в Китай. Бил съм водещ и на редица събития в Австралия."

В професионален план, Георгиу работи върху книга с мемоари и изложба, която черпи вдъхновение от традиционната и древна китайска култура. "Това е некомерсиален проект целящ да информира за зверствата срещу човечеството и преследването на Фалун Гонг в Китай. В същото време да покаже красотата на древната практика за самоусъвършенстване с вдъхновяващи образи и гледки."

Все пак, какво е най-голямото предизвикателство в модната индустрия?

"Да не станеш повърхностен, докато живееш в илюзорния моден лъскав балон. Да останеш верен на себе си и да не се поддадеш на измамния блясък."

Георгиу твърдо вярва, че "в живота има толкова много красота, човек никога не бива да забравя това".

Но положителният му подход към живота не е просто свеж полъх в трудния свят, в който живеем. Работата на младия коафьор с всеки косъм в прическата е отражение на хармонията, която носи в душата си.

 


 

Този уебсайт използва cookies