Китайски секретни документи

Секретни документи на китайската комунистическа партия, станали достояние на международната медия Epoch Times („Епохални времена“), за пореден път потвърждават съществуването на кампания на репресии срещу привържениците на духовната система Фалун Гонг в Китай.

Документ от 16 февруари 2013 г. е заповед, издаден от Групата за борба с еретическите секти до всички управления на обществената сигурност, правосъдието, и до правораздавателните органи в провинция Съчуан.

Предишното наименование на тази група е Управление 6-10. Управлението е създадено специално за „разрешаване на въпроса с Фалун Гонг“ преди 15 години, когато комунистическото правителство разгръща мащабна кампания на репресии срещу десетки милиони привърженици на духовната практика за самоусъвършенстване.

Заповедта дава насоки за засилване на „идеологическото трансформиране“ на привържениците на Фалун Гонг.

Друг документ от 23 април 2013 г. от същата група е изпратен до всички силови и надзорни ведомства в провинция Съчуан.

В него пише, че е необходима много добра подготовка за предотвратяване на възможни мероприятия на привърженици на Фалун Гонг по време на „чувствителните дати“ 25 април и 13 май.

25 април е денят, в който през 1999 г., близо 10 000 симпатизанти на Фалун Гонг се събират пред сградата на правителството в Пекин, за да молят за освобождаване на свои съмишленици, арестувани в град Тиендзин.

13 май е световният ден на Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг).

Според авторите на документа, подобни мероприятия могат да доведат до „унищожаване на политическата стабилност на обществото“.

В документа се подчертава, че дейността на Фалун Гонг в Китай „е обичайно активна“, и че уебсайтовете на Фалун Гонг в чужбина разпространяват информация за преследването в Китай с по-голяма активност от преди.

Таен документ от същата група с дата 27 април 2013 г. изисква правораздавателните органи в провинция Съчуан да предприемат мерки за прекъсване на телефонни разговори от чужбина до Китай, в които се комуникират факти за преследването, което властите в Пекин старателно се опитват да прикрият.

Авторите на документа подчертават високата интензивност на тези разговори и привеждат статистика, според която за периода от октомври 2012 г. до март 2013 г. Държавният център за управление на информационната сигурност е прихванал и блокирал 909 000 такива разговора в провинция Съчуан.

Това са средно по 5 020 обаждания на ден, което представлява 12,5 % от общия брой на прихванатите разговори в цялата страна, се казва в документа.

Автори на четвъртия документ, който попадна у репортерите на Epoch Times, са Организационният отдел на градския партиен комитет на град Гуанян, провинция Съчуан и градската ръководна група за борба с еретически секти.

Документът изисква всички правораздавателните и правосъдни органи в града да изпратят свои опитни служители в местния „център за изучаване на закона“ (популярното име на „промиване на съзнанието“) да помогнат в „трансформирането“ на привърженици на Фалун Гонг.

Според този документ, служителите трябва да започнат работа през април 2013 г. Ефективността на работата им в този център ще определи размера на премиите им.

Планира се те да работят в центъра 3 месеца със заплата от 730 лв. (2 825 юана). На служителите се предлагат и парични награди за специални постижения. Например, за един успешно трансформиран „устойчив привърженик на Фалун Гонг“ наградата е 775 лв. (3000 юана).

Групата за борба с еретически секти ръководи преследването на Фалун Гонг в Китай. Любопитен факт е, че Фалун Гонг никога не е фигурирал в официалния списък с еретически секти на министерството на обществената сигурност в Китай.

Фалун Гонг са най-голямата група затворници на съвестта в Китай, както и най-голямата недоброволна банка с органи, продавани на чужденци нуждаещи се от трансплантация. Според независими проучвания, в резултат на насилственото отнемане на органи в Китай са убити над 60 000 последователи на Фалун Гонг. 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies