Фалун Дафа празненство Ню Йорк

В десетки държави по цял свят, хиляди хора се включиха в празненствата по случай 13 май - Световния ден на духовната практика Фалун Дафа и рожден ден на нейния основател, г-н Ли Хонгджъ.

На 13 май 2018 г. се навършиха 26 години от публичното представяне на Фалун Дафа и 19 години от първото отбелязване на Световния ден на Фалун Дафа през 1999 г.

Празненствата по случай Световния ден на Фалун Дафа се провеждат ежегодишно с паради, концерти, митинги, изложби и други тържествени събития в 114 държави, където близо 100 милиона души изпълняват медитацията и следват трите принципа на практиката: Истинност, Доброта и Търпение.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на духа и тялото. Включва философия за подобряване на морала и пет медитативни упражнения.

Философията на Фалун Дафа учи човек да е добър, състрадателен и толерантен в семейството, на работното място и в обществото. Упражненията спомагат за поддържане на добро здраве, тонус и освобождаване от стреса.

Практиката е представена публично за първи път на 13 май 1992 г. от г-н Ли Хонгджъ в родния му град Чанчун, североизточен Китай. Само за 7 години, Фалун Дафа започват да практикува между 70 и 100 милиона души, т.е. 6-8% от китайското население по това време.

Заради положителния ефект върху здравето и морала, Фалун Дафа е получила многобройни признания от политици и общественици по цял свят.

През 2000 г. г-н Ли Хонгджъ печели една от наградите на Фрийдъм Хаус, най-старата организация за защита правата на човека в САЩ. Г-н Ли Хонгджъ е номиниран за Нобелова награда за мир през 2000 г. и 2001 г., както и за Наградата на Европейския парламент "Сахаров" за свобода на мисълта през 2001 г.

В България, Фалун Дафа е известна от 2001 г. и има над 150 последователи.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies