конференция Фалун Дафа учител майстор Ню Йорк

В ранния следобед на 21 юни 2018 г. в Кепитъл Уан Арена в американската столица Вашингтон, г-н Ли Хонгджъ, основател на духовната практика Фалун Гонг, изнесе реч пред повече от 10 000 свои последователи, по време на международна конференция за обмяна на опит в самоусъвършенстването.

Заради сложната обстановка в родината си Китай, където Фалун Гонг е преследван от 1999 г., г-н Ли рядко прави публични изявления. От 1998 г. насам, г-н Ли е гражданин на САЩ и живее в щата Ню Джърси.

На китайски език, към г-н Ли често се обръщат уважително с "ши фу", което в превод означава комбинация от учител и баща.

След като се появи на сцената, г-н Ли бе посрещнат с бурни аплодисменти, които продължиха няколко минути.

Г-н Ли говори в продължение на два часа, като обсъди предизвикателствата, пред които са изправени последователите на Фалун Гонг в своите усилия да се самоусъвършенстват, както и необходимостта последователите в Китай да обърнат сериозно внимание на сигурността си. След края на речта, която изнесе без помощта на бележки, г-н Ли отговори на въпроси от публиката.

2018-06-21-FDIC-Pictures-nyc-fahui-1
2018-06-21-FDIC-Pictures-nyc-fahui-2
2018-06-21-FDIC-Pictures-nyc-fahui-3
2018-06-21-FDIC-Pictures-nyc-fahui-master
Previous Next Play Pause

От цял свят

Организаторите на събитието във Вашингтон споделиха, че в него са взели участие над 10 000 души от цял свят. Симултанен превод имаше на 10 езика. Публиката беше изключително разнородна: корейски дами в традиционни носии седяха до елегантно облечени италианци. Но всички бяха обединени от едно: споделяха духовните си търсения във Фалун Гонг.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е традиционен метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения. Представен е за първи път публично през 1992 г. от г-н Ли Хонгджъ в родния му град Чанчун, в североизточната китайска провинция Дзилин.

Книгата "Джуан Фалун" съдържа цялостната философия на Фалун Гонг, обяснява принципите Истинност, Доброта, Търпение и дава насоки как човек може да ги следва в своето ежедневие.

Начало на преследването

След като преподава практиката в Чанчун, г-н Ли пътува из цял Китай до края на 1994 г., и изнася 54 лекционни серии, всяка от които с продължителност от 8 до 10 дена.

Лекционните зали обикновено побират само по няколко хиляди души, но броят на практикуващите Фалун Гонг скоро надхвърля милион души.

Всички споделят здравни подобрения и снижаване на стреса, по-спокойни отношения в семейството и с колегите, и по-силна вяра в смисъла на живота.

Практиката се разпространява от уста на уста, от роднина на роднина, от приятел на приятел, от колега на колега. Хора от всички прослойки на населението започват да четат книгата и да изпълняват упражненията, включително висши партийни кадри, военни, интелектуалци и земеделци.

В същото време, режимът в Китай награждава Фалун Гонг за принос към обществото.

По данни на китайското правителство, към 1999 г. последователите на Фалун Гонг са между 70 и 100 милиона души, т.е. между 6 и 8% от населението на страната.

Тогавашният лидер на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин, вижда заплаха в тази тенденция. На 25 април 1999 г. той изпраща писмо до Политбюро, настоявайки за започване на кампания срещу Фалун Гонг. Дзян се страхува, че традиционните морални учения на практиката ще се окажат по-привлекателни за китайския народ от атеистичната и материалистична доктрина на партията.

На 20 юли 1999 г. Дзян започва кампания за изличаване на практиката. Последват масови арести, насилствен труд, промиване на съзнанието и изтезания. Уебсайтът Minghui.org, който публикува новини за преследването, потвърждава смъртта на 4226 души в резултат на мъчения. Има голяма вероятност истинският брой на убитите да е в пъти по-голям, заради трудността от получаване на информация от Китай.

Наред с това, през 2006 г. бяха оповестени твърдения, че в държавни китайски болници убиват затворници на съвестта с цел продажба на органите им. Според разследващи, последователите на Фалун Гонг са основните жертви на огромната по размери трансплантационна индустрия в Китай, в която органи се осигуряват посредством екзекуция.

Дейвид Килгор, бивш канадски прокурор и държавен секретар за Азиатско-Тихоокеанския регион, е съавтор на доклад по темата за насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в Китай. Килгор нарича този феномен "геноцид".

Споделяне на опит

Преди речта на г-н Ли, последователи на Фалун Гонг разказаха за трудностите и победите в своето самоусъвършенстване.

Бенджамин Малоуни от щата Ню Джърси припомни как е започнал да практикува Фалун Гонг в колежа и как животът му се е променил напълно. След като се дипломирал с отлични оценки, получил работа-мечта в една от 500-те най-големи компании от класацията на списание Форчън.

Други последователи говориха за важността човек да гледа в себе си – ако им се случи нещо лошо или ако изпаднат в ситуация на конфликт, първо да анализират собственото си поведение, за да разберат с какво са допринесли за случилото се.

Малоуни разказа още за уроците, които е научил, вглеждайки се в себе си. Те му помогнали да не се държи арогантно и да започне да цени добрите качества на своите колеги. В резултат на това, проектите, над които работел с тях, били по-успешни.

Чън Интин от Тайван разказа за поуките, които си е взела като координатор на проект за преводи.

Обединяваща в речите на последователите беше идеята, че човек трябва да мисли за другите във всичко, което прави.

Чън осъзнала, че добрият координатор следва да служи на своите колеги, а не да поставя себе си над тях. По нейно разбиране, координаторът е като въже, което свързва колегите, а те са истинските перли.

След осъзнаване на тези принципи, работата по проекта за преводи започнала да върви по-гладко.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies