Фалун Дафа Гонг медитация Маями

Датата 20 юли е мъчителна за всички последователи на Фалун Дафа по света, тъй като бележи 19-ата годишнина от началото на жестокото преследване на духовната практика в Китай.

По този повод, последователи на Фалун Дафа (известна още с името Фалун Гонг) в много градове и държави по света организират мирни бдения със свещи и други възпоменателни събития в памет на хилядите убити свои съмишленици в комунистически Китай. Целта им е да насочат общественото внимание към продължаващите репресии и насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Дафа в китайски държавни болници, извършвано под ръководството на управляващата комунистическа партия.

Маями

Симпатизанти на китайския духовен метод от югоизточна Флорида почетоха паметния ден на 21 юли 2018 г. Под палещите лъчи на тропическото слънце и при температури над 35 градуса, те организираха информационен щанд в центъра на Маями - в крайбрежния парк "Бейсайд", разположен в близост до двуетажния търговски център "Бейсайд Маркетплейс". Тази част на Маями е популярна туристическа дестинация и се намира точно до пристанището, откъдето тръгват кораби за Карибите и други екзотични места. Събитието даде възможност на много туристи и местни жители да получат информация за практиката и за нарушаването на човешките права в нейната родина.

В парка "Бейсайд", последователите разпънаха плакати с надписи, открояващи се на фона на синята морска шир и призоваващи за спиране на преследването и насилственото отнемане на органи. Част от участниците раздаваха информационни брошури, други изпълняваха петте медитативни упражнения на Фалун Гонг. Красивата гледка привлече вниманието на минувачите. Мнозина спряха, за да вземат листовка на английски, испански или китайски език. Някои искаха да узнаят повече за медитативната практика и разговаряха дълго с организаторите; питаха къде могат да научат упражненията.

2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_001
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_002
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_003
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_004
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_005
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_006
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_007
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_008
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_009
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_010
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_011
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_012
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_013
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_014
2018-07-20-FDIC-Events-Florida-USA_015
Previous Next Play Pause

Младеж от афроамерикански произход беше силно заинтиругуван от плаката "Помогнете за спиране на насилственото отнемане на органи в Китай". Сподели, че е останал с впечатлението, че органите се изземат от починали хора, приживе не дали съгласието си да бъдат органни донори след смъртта си. След като разбра, че става дума за отнемане на органи от живи хора - затворници на съвестта - той беше шокиран и потресен от мащабите на престъплението. След 15-минутен разговор с организаторите, младежът си тръгна с информационна брошура и с променено изражение на лицето. На тръгване каза: "Вършите чудесна работа! Разпространявате истината в тази нетърпима жега!"

Местен жител подкрепи събитието: "Китайското правителство не е приятел на САЩ... и никога не е било."

Група китайски студенти спряха, за да прочетат текста върху плакатите. Първоначално не искаха да вземат брошури, а поискаха от китайските последователи упътване към местна аткракция. След кратък разговор обаче, някои от тях приеха листовки, отпечатани на китайски език.

Много испаноговорящи минувачи, които не знаят английски, просто вземаха осведомителна брошура и продължаваха, но след като бяха уведомени, че сред организаторите има говорещи техния език, се връщаха обратно за повече информация.

Търговският център "Бейсайд Маркетплейс" беше пълен с посетители и туристи, тъй като предлага сенчест навес и разхладителни напитки. Там последователите на Фалун Гонг имаха възможност да раздадат листовки и да разговарят с повече хора от различни националности.

Сейнт Аугустин

На 20 юли най-старият град в САЩ стана домакин на мирно бдение със свещи и подписка за прекратяване преследването и даване под съд Дзян Дзъмин, бившия лидер на китайската комунистическа партия, инициирал репресиите срещу Фалун Гонг.

Орландо

На 20 юли, мирно бдение със свещи се проведе и на езерото Еола в Орландо, Флорида. Езерото е много привлекателно за туристите място. Събитието бе предшествано от демонстрация на петте упражнения на Фалун Дафа.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies