специални серии комунизъм дявол

 

Медията "Епок Таймс" започна да публикува серия от преводи от китайски език на нова книга със заглавие "Как призракът на комунизма управлява нашия свят" на Редакционната колегия на книгата "Девет коментара за комунистическата партия".

Предговор

Въпреки че комунистическите режими в Източна Европа се разпаднаха, злият призрак на комунизма не е изчезнал. Напротив, този зъл призрак вече управлява нашия свят, и човечеството не бива да таи погрешно чувство на оптимизъм.

Комунизмът не е нито тенденция на мисълта, нито доктрина, нито провален опит за нов начин на подредба на човешките дела. Вместо това, той би трябвало да бъде разбиран като дявол — зъл призрак, изкован от омраза, изроденост и други природни сили във вселената. Той прие формата на змия, след това на червен дракон, и другарува със Сатаната, който мрази Бог. Той експлоатира същества и демони от ниско ниво, да причинява опустошение за човека. Целта на призрака е да унищожи човечеството, и докато божественото предлага спасение на човечеството, комунизмът казва на човека да не вярва, напада човешкия морал така че да отхвърли традицията, и става причина човек да не се вслушва в указанията на Бог и, накрая, да бъде унищожен.

Комунистическият зъл призрак, със своите безбройни мутации, е изпълнен с коварство. Понякога използва кръвопролития и насилие, да заплашва онези, които отказват да го следват; други пъти прибягва до езика на "науката" и "прогреса", предлагайки чудесен план на бъдещето, предназначен да подведе последователите. Понякога представя себе си като задълбочено поле за познание и кара хората да вярват, че е бъдещата посока на човечеството; други пъти използва лозунгите на "демокрация", "равенство" и "социална справедливост", да инфилтрира сферите на образованието, медиите, изкуството и правото, довеждайки хората под своето знаме, без те дори да знаят това. А други пъти нарича себе си "социализъм", "прогресивизъм", "либерализъм", "неомарксизъм" и други леви термини. Понякога поддържа привидно праведни банери като пацифизъм, опазване на околната среда, глобализъм и политическа коректност; други пъти подкрепя авангардното изкуство, сексуалната свобода, легализацията на наркотиците, хомосексуализма и други задоволявания на човешките желания, придавайки грешното впечатление, че е част от популярна тенденция.

Екстремизмът и насилието не са единствените му изражения —понякога той се преструва, че го е грижа за благополучието на обществото. При все това, коренната му цел е да унищожи, с всякакви средства, всичко традиционно, било то вяра, религия, нравственост, култура, институцията на семейството, изкуство, педагогика, право — каквото е необходимо, така че човек да пропадне в морална пропаст и да бъде прокълнат.

Комунизмът и неговите разнообразни мутации сега се срещат по света. Докато Китай и Куба публично обявяват себе си като водени от комунистически режими, дори Америка — лидерът на свободния свят — е станала жертва на атаките на злия призрак, да не говорим за Европа, която прегръща социализма, и Африка и Латинска Америка, които са обвити в комунистическо влияние. Това е потресаващата действителност, пред която е изправено човечеството: че конспирацията на злия призрак да унищожи човечеството, е почти успяла.

Човешките същества инстинктивно желаят да се облагодетелстват и да избегнат опасност. Инстинктът ги кара да избягват страдание, да се самоутвърждават, да създават проспериращи предприятия или просто да се наслаждават на живота. Човешко е да имаш тези мисли. Но ако човешките същества се раздалечат от боговете, тези мисли може да бъдат захванати и засилени от злия призрак, в резултат на което човек бива контролиран от него. Високомерието на бунта на призрака срещу Бог също кара онези, които той контролира, да изпитват чувство на високомерие; тогава те самите се опитват да играят [ролята на] Бог посредством упражняването на власт, капитал или знание, опитвайки се да управляват съдбите на милиони и влияят на хода на историята посредством социални движения.

Човешките същества са създадени от боговете и имат добро и зло в своята природа. Ако хората изоставят злото и насърчават състрадателността, те могат да се върнат към Бога. Това, което чака на срещуположната страна, е дяволът. Изборът е единствено в ръцете на отделния човек.

Съжаляваме да открием, че много поначало добросърдечни хора несъзнателно са станали посредници или обекти на манипулация на комунистическия призрак — това, което Владимир Ленин наричал "полезни идиоти". Въпреки че обществото като цяло се е озовало на ръба на унищожението заради стимули и изкушение от призрака, има всъщност много, много малко хора, които с готовност са заложили душите си на дявола и са избрали умишлено да покварят човечеството. При повечето, добротата присъща на човешката природа остава, давайки им възможност да се отърват от влиянието на призрака.

Това е целта на тази книга: да изложи този сложен и заплетен въпрос на прост език, колкото може по-истинно. Тогава хората ще са способни да видят хитростите на комунистическия призрак. По-важно, тази книга се стреми да представи моралните, културни и художествени традиции, които боговете са положили за човечеството. Тогава отделните хора сами могат да изберат между Бог и злия призрак.

Когато на повърхността излязат добродушните мисли на човек, боговете ще помогнат той да бъде освободен от контрола на дявола. Но процесът на виждане на истинската същност на дявола изисква човек да мисли дълбоко и да различава ясно. Тази книга се стреми да преразгледа приливите на историята през последните няколко столетия и, от високо ниво и с широка перспектива, да оцени разнообразните маски и форми, които дяволът е възприел, за да завземе и манипулира нашия свят. Целта на това упражнение е не просто да разкаже историята, но да разбере как можем да спрем дявола от това да управлява света някога отново. Това се осланя на собственото просветление на отделния човек, проактивното изоставяне на злото и завръщане към традициите и начина на живот, които боговете са положили за човек.

Бог ще възтържествува над дявола. На коя страна застанем, ще определи нашата вечна съдба.

Източник: https://www.theepochtimes.com/the-specter-of-communism-is-ruling-our-world-forward_2531449.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies