американка аборт болести Фалун Дафа

Като дете имах множество здравни проблеми. На три години и половина се разболях от пневмония. Когато бях десетгодишна, преживях произшествие с велосипед, което доведе до временна слепота и разстройство в познавателните ми способности. На 21 години, невролог ме диагностицира с вродено мозъчно увреждане и две големи кисти в задната част на мозъка. Въпреки премахването им с операция, симптомите се влошиха. Появиха се затруднено храносмилане и умора, гинекологични увреждания, проблеми с щитовидната жлеза и диабет.

В търсене на лечение

Тъй като много от конвенционалните методи за лечение не ми помогнаха, опитах различни алтернативни терапии, включително хиропрактика, черепна терапия, гладолечение, акупунктура, кранио-сакрална терапия и пренареждане на лицевите кости. Те сякаш помагаха, но ефектът беше краткотраен.

Когато се върнах във Филаделфия, за да завърша постдокторския стаж, се запознах с традиционна китайска духовна дисциплина за съзнанието и тялото, наречена Фалун Дафа, също позната като Фалун Гонг. Впоследствие тя промени живота ми напълно. Но това стана едва когато започнах истински да разбирам нейните принципи и след като осъзнах, няма да реша проблемите си, ако търся решение навън.

Подобряване на характера вместо стремеж към здраве

С Фалун Дафа ме запозна стажант в програмата по психиатрия. Той ми разказа как много хора са изпитали значително подобрение на здравето, след като са започнали да практикуват. Веднага бях заинтригувана и исках да науча повече.

Фалун Дафа се състои от морални учения основани на принципите Истинност, Доброта, Търпение. Те са обяснени в книгата "Джуан Фалун", която включва цялостната философия на тази система за самоусъвършенстване. Има и пет метидативни упражнения: четири, които се изпълняват в изправена позиция, и седяща медитация.

Въпреки че е духовна дисциплина, Фалун Дафа няма религиозни форми, като повечето религии в западния свят. Затова определението ѝ в Изтока е "практика за самоусъвършенстване", т.е. подобряване на моралния характер и поемане по пътя на духовно просветление.

Моят колега ми показа упражненията и аз нямах търпение да започна да ги правя редовно. Но мотивацията ми бе да се излекувам от заболявания. Нямах ясно разбиране какво означава да подобря характера си съгласно принципите Истинност, Доброта, Търпение. В резултат на това здравето ми изобщо не се подобри.

Намиране на пътя обратно

През 2002 г. се омъжих и след година преживях спонтанен аборт. Депресирана и отчаяно желаеща дете, се фокусирах отново върху алтернативните методи на лечение и престанах да практикувам Фалун Дафа.

Когато в онзи ден срещнах старата си приятелка, бях толкова слаба и изнемощяла, че явно някой трябваше да ми напомни за ученията на Фалун Дафа. Тогава изведнъж осъзнах, че е време да намеря пътя обратно и да стана истинска последователка на тази практика за самоусъвършенстване.

Замених депресията с облекчение и дадох най-доброто от себе си, за да спазвам принципите на Фалун Дафа и да бъда добър човек.

Всеки ден чета "Джуан Фалун" и изпълнявам пълния комплекс упражнения в продължение на два часа. Престанах да вземам хранителните добавки, които ми изписа хиропрактикът и които така или иначе не ми помогнаха. Започнах да се храня нормално и с каквото пожелая.

Все пак посетих два пъти хиропрактика. Още при първия сеанс, той веднага забеляза подобрението в мен и каза, че съм станала по-силна и че изглеждам по-здрава. "Най-накрая лечението проработи!", възкликна той радостен и ентузиазиран. По време на втората визита, той сподели удивлението си от моя прогрес. Едва тогава му разкрих, че възстановяването ми се дължи на Фалун Дафа и че съм спряла диетата и хранителните добавки.

Възстановяване на здравето, пречистване на сърцето

След като възобнових заниманията си с Фалун Дафа, много от симптомите на болестите ми значително намаляха и можех много по-лесно да се справям с тях. Наддадох на тегло. Въпреки че не се бях възстановила напълно, цялостното ми здравословно състояние се подобри и стабилизира.

Забелязах зависимост между премахване на мои лоши навици като чувство на неприязън и завист и подобряване на здравето. Фалун Дафа допринесе за промяна в мисленето ми и коригира подхода ми към начина, по който се грижа за здравето си.

Сега разбирам, че начинът да се постигне по-добро здравословно и психическо състояние идва от пречистване на сърцето и съзнанието, а не от търсене на отговори навън. Вече знам, че ако се стремя да повиша своя морал, да коригирам мислите си и да внимавам как се отнасям с другите, ще мога да се завърна към своята първоначална същност, която е искрена, състрадателна и търпелива.

Как съм могла да очаквам да се чувствам добре, след като бях изпълнена с гняв и неприязън? Разбрах, че нашите мисли имат огромна сила да въздействат върху мотивацията, здравето и щастието ни. Принципите на Фалун Дафа ме научиха как истински да се издигна над отровните мисли и чувства, които разболяваха физическото ми тяло и отслабваха духа ми.

Помагам на себе си, помагам на другите

Практикувам Фалун Дафа вече 15 години и мога да кажа, че методът наистина промени живота ми към по-добро.

Имам частна практика във Филадефия, където лекувам деца и възрастни с различни заболявания, включително депресия, невроза, травматични и адаптивни разстройства. При моите пациенти наблюдавам същите емоционални изпитания и перипетии, които възпираха мен самата да живея живота, който исках.

Докато Фалун Дафа продължава да осветява моя живот, ми помага да помагам и на другите, в качеството ми на психолог.

Искам да ви насърча да се уповавате на себе си и да повярвате, че независимо какъв проблем или трудност имате в живота си, отговорът се намира в центъра на вашето същество. Също така се надявам, че ще имате възможност да научите повече за Фалун Дафа и сами да изпитате благотворните ползи от практиката.

Джесика Русо е клиничен психолог и живее във Филаделфия, САЩ.

Източник: https://www.ntd.tv/inspiring/persecution-in-china/psychologist-overcomes-miscarriage-illness-and-finds-path-to-hope-confidence-in-life.html

 


 

Този уебсайт използва cookies