апостолически нунций Ватикана Китай Шен Юн

Монсеньор Сладан Косич, апостолическият нунций на Ватикана в Китай, присъства на изява на симфоничния оркестър "Шен Юн" в Националната концертна зала в Тайпе, Тайван, на 13 септември 2018 г.

Това е второто му посещение на концерт на уникалната музикална формация. Въпреки това той отново е силно впечатлен.

"Харесва ми връзката между Запада и Изтока, защото зад музиката на Изтока се крият много истории", каза папският дипломатически представител.

"Също ми допадат сюжетите, изобразени с музика. Те силно ме вълнуват.

Докато слушаш музиката, рисуваш картини в съзнанието си и се опитваш да я разбереш още по-добре."

Симфоничният оркестър "Шен Юн" е базиран в Ню Йорк, САЩ и е неотменна част от едноименната арт компания. Създаването му през 2012 г. е продиктувано от желанието на хиляди зрители да слушат музиката от нашумелите по цял свят спектакли на "Шен Юн", представящи от 2006 г. насам традиционна китайска култура посредством музика, танц и триизмерни визуализации.

Като част от традиционната китайска култура, духовната практика за самоусъвършенстване Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг, също е представена в спектаклите на "Шен Юн".

Монсеньор Косич сподели, че е схванал посланията, предавани от изпълнителите в състава на оркестъра "Шен Юн".

"Музикантите са дарени с талант и докато свирят, предоставят духовно преживяване, което облагодетелства както публиката, така и тях самите."

"Оркестърът е толкова добър, че те прави част от самата музика."

Според монсеньор Сладан Косич, симфоничният оркестър "Шен Юн" сближава Изтока и Запада и по този начин има положителен ефект върху обществото.

"Източни и западни музиканти се събират заедно и стават едно цяло. И в Изтока, и в Запада има ценни неща. Те се опитват да комбинират най-доброто от двете страни, за да създадат едно цяло: това е специалитетът на този оркестър.

В западната култура ние също говорим за ценности, включително духовни ценности. В този смисъл, концертът дава свой собствен принос към обществото."

Източник: https://www.theepochtimes.com/monsignor-sladan-cosic-touched-by-shen-yun-symphony-orchestra_2661888.html

 


 

Този уебсайт използва cookies