парад Фалун Дафа България Ню Йорк

Близо 10 000 последователи на древния метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото Фалун Дафа (Фалун Гонг) от над 70 държави, включително България, шестваха в грандиозен трикилометров парад в центъра на Ню Йорк, САЩ, на 16 май 2019 г.

Парадът бе по случай Световния ден на Фалун Дафа, който се чества от 1999 г. насам в над 100 държави, където практиката е популярна.

Парадът започна от парка "Даг Хамаршелд" пред сградата на ООН в източен Манхатън, мина през "Таймс скуеър" и завърши в близост до консулството на Китайската Народна Република.

Процесията бе тематично разделена на няколко сегмента: "Фалун Дафа е добро", "Прекратяване на преследването", "Съд за Дзян Дзъмин", "Оттегляне от китайската комунистическа партия", "Памет за жертвите на преследването" и "Прекратяване насилственото отнемане на органи".

В шествието се включиха и облечени в народни носии последователи на духовния метод от различни държави.

Традиционно, парадът бе предвождан от 500-членния духов "Небесен оркестър" ("Тиен Гуо" на китайски език).

Стотици туристи и жители на Ню Йорк застанаха по тротоарите около "Таймс скуеър", за да снимат шествието и да помахат с ръка в знак на подкрепа и възхищение.

Много от охраняващите събитието полицаи се окичиха с хартиени лотосови цветя - ръчно направени от участниците в парада и раздавани на минувачите.

Фалун Дафа — с принципи Истинност, Доброта, Търпение и пет медитативни упражнения — се практикува свободно навсякъде по света освен в родината си Китай. Там, последователите са преследвани от комунистическата партия, затваряни в трудови лагери и затвори, и подлагани на жестоки репресии, включително насилствено отнемане на жизненоважни органи.

Преследването е подето през 1999 г. от бившия държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин, и продължава и днес.

Световният уебсайт на Фалун Гонг, minghui.org, е документирал 4304 смъртни случая на последователи на Фалун Гонг в резултат на репресиите. Според експерти, истинският брой на убитите е в пъти по-голям.

 


 

Този уебсайт използва cookies