световна конференция Фалун Дафа

Близо 10 000 последователи на Фалун Дафа (Фалун Гонг) от 70 държави се събраха в "Барклис Сентър", Ню Йорк, САЩ, на 17 май 2019 г., за да обменят опит в самоусъвършенстването. България представиха участници от Бургас и Русе.

Ежегодната конференция в Ню Йорк традиционно се посвещава на Световния ден на Фалун Дафа, 13 май, честван от 1999 г. насам в над 100 държави, където практиката е популярна.

На 13 май 1992 г., Фалун Дафа е представена за първи път пред китайското общество, в североизточния град Чанчун, провинция Дзилин. Там основателят на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ, изнася първата лекция и преподава петте медитативни упражнения на метода за подобряване на съзнанието и тялото.

По този повод, на голям екран в залата на конференцията в Ню Йорк бе изписано "Небето и Земята празнуват 27-ата годишнина от представянето на Фалун Дафа в обществото".

Споделяне на опит

Дванадесет последователи от САЩ, Великобритания, Германия, Израел, Индия, Япония и Хонконг споделиха преживяванията и опита си от практикуването на Фалун Дафа.

Част от есетата бяха посветени на личното самоусъвършенстване: авторите им разказаха как са преодолели болестна карма, семейни проблеми и финансови предизвикателства.

Други говориха за работата си по различни проекти, свързани с разпространяване на информация за текущото преследване на Фалун Дафа от комунистическата партия в Китай.

Например, някои участват в медийни проекти като "Епок Таймс" и "Ню Тан Дайнъсти Телевижън", други раздават листовки на туристи, трети работят с политици за приемане на закони, които осъждат репресиите в Китай и спомагат за прекратяване на насилственото отнемане на органи от живи последователи на Фалун Дафа в държавни китайски болници и затвори.

Кулминация

Кулминацията на събитието в "Барклис Сентър" бе появата на самия г-н Ли Хонгджъ на сцената около 11:00 часа местно време. Идването му бе посрещнато с бурни аплодисменти.

Г-н Ли Хонгджъ, наричан уважително "Учител" от последователите на Фалун Дафа, говори в продължение на два часа и отговори на въпроси от публиката.

Конференцията приключи успешно в 17:00 часа. След края на събитието, мнозина споделиха, че си тръгват със сърца, изпълнени с топлота и с още по-голяма решителност да се самоусъвършенстват.

Конференцията бе част от тридневни събития в Ню Йорк, САЩ, по случай Световния ден на Фалун Дафа. На предния ден, 16 май, през централната част на града, Манхатън, премина трикилометров парад, който привлече вниманието на хиляди жители и гости на Голямата ябълка.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies