символ емблема на Фалун

Над 5000 последователи на китайския духовен метод Фалун Дафа образуваха зрелищна формация на нюйоркския остров Гавърнърс Айлънд, на 18 май 2019 г.

Облечени в жълти, червени, сини, черни и бели костюми, привърженици от цял свят образуваха стометрова емблема на символа на Фалун Дафа: Фалун и изписаха с телата си китайските знаци за Истинност, Доброта, Търпение (真善忍): трите принципа на Фалун Дафа.

Ярките цветове на формацията перфектно контрастираха на фона на зеления тревен фон. Прекрасното време допринесе за още по-големия ефект на тази внушителна гледка с дълбоко духовно съдържание.

Емблемата на учението, "Фалун", в превод от китайски език означава "колело на Закона". Фалун е символът на Фалун Дафа и според философията, представлява миниатюра на Вселената.

Емблемата включва познатите от хилядолетия свастика и Ин-ян. Свастиката е известна още като "колело от светлина", представлява Слънцето, разглежда се като нещо положително и предвещава добро. Тя представя Буда школата. Знакът Ин-ян символизира понятието за двете противоположни и взаимодопълващи се сили, и представя Дао школата.

Подготовката на зрелищния спектакъл на Гавърнърс Айлънд продължи три дни, и отбеляза края на няколкодневни събития в Ню Йорк по случай Световния ден на Фалун Дафа, 13 май.

Фалун Дафа (още известна с името Фалун Гонг) е традиционна китайска практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. В основата ѝ са принципите Истинност, Доброта, Търпение, описани във философията на духовното учение, книгата "Джуан Фалун". В нея, основателят на Фалун Дафа, г-н Ли Хонгджъ поставя акцент върху подобряването на морала и характера на човек.

Фалун Дафа включва и пет медитативни упражнения. Те спомагат за пречистване на тялото и подобряване на здравето.

Фалун Дафа се практикува напълно безплатно в 114 страни по света, където има милиони последователи. В България е популярна от 2001 г. насам.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies