Ню Йорк изложба

Международната художествена изложба "Изкуството на Истинност, Доброта, Търпение" се представи в препълнената с държавни представители сграда на парламента на щата Ню Йорк на 14 и 15 март т.г.

Изложбата от 20 платна представлява колекция от картини на група художници, чиито творби представят както реалистичния, така и класическия китайски стил. Картините пресъздават истории и събития, свързани с духовната практика Фалун Гонг (известна още с името Фалун Дафа). Фалун Гонг се базира на принципите истинност, доброта и търпение, и се практикува открито и свободно в целия свят. В Китай обаче, е безмилостно преследван от комунистическия режим през последните 16 годни.

Г-н Джън, координатор на организацията-домакин каза: “Целта на изложбата е всички членове на парламента на щат Ню Йорк да научат за преследването на Фалун Гонг в Китай и да се спечели тяхната подкрепа за практиката.”

Джак Мартинс, член на Държавния сенат на Ню Йорк, спонсорира изложбата и се появи лично, за да покаже своята подкрепа. Той каза: “В света няма място за Китайската комунистическа партия. Фалун Дафа е добра традиционна практика. Нейните принципи трябва да бъдат следвани от всички. Всеки един от нас ще бъде окуражен от принципите Истинност, Доброта, Търпение.”

Той също посочи, че е доволен да види колегите си, че се спират, за да научат повече и да се подпишат в петиция, която изразява подкрепата им за Фалун Гонг.

Лин Коуи, от персонала, който работи в сградата, се просълзи, докато гледаше картините. Тя сподели: “Чувствам се ужасена от тези неща. Аз съм загрижена за проблема. Всеки трябва да е заинтересован, това не трябва да се случва.”

Изложбата има за цел да информира за преследването, продължаващо вече шестнадесет години, както и за ползите от практиката. Повечето от художниците са китайци, които в момента живеят в западни страни.

Някои посетители имаха повече запитвания за Фалун Гонг и за преследването в Китай. Много от тях подписаха петицията и написаха своите впечатления в книгата за гости:

“Една изложба на мир и състрадание, знак на почит към човешкия дух.”

“Силата на милостта е неограничена; наш дълг е да защитим тези невинни създания, които са уязвими. Един свят на мир и любов е възможен, ако ние изберем да го направим такъв.”

“Толкова красив и силен начин да разкажеш тази трагична история. Благодаря ви!”

Фалун Гонг е популярна практика за самоусъвършенстване с медитативни упражнения, която се разпространява изключително бързо в Китай през 90-те години. През 1999 г., поради широката популярност на практиката и възприемането ѝ като заплаха към легитимността на режима, китайската комунистическа партия започва жестоки репресии. Тази кампания изпраща милиони практикуващи в затвори и трудови лагери, където те са бити, изтезавани или подлагани на промиване на съзнанието в опит да бъдат принудени да се откажат от своите убеждения.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies