събитие петиция Пловдив България

Международна инициатива продължава да набира скорост в България и през 2018 г. Тя цели спиране на геноцид срещу близо 100 милиона симпатизанти на духовния метод Фалун Гонг и подвеждане под съдебна отговорност на инициатора на гоненията, бившия китайски комунистически лидер Дзян Дзъмин.

От началото на годината инициативата е посетила 10 родни града, като някои от тях неколкократно, а в други се провежда регулярно. Това са София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Банско, Панагюрище, Габрово и Вършец.

На 3 февруари 2018 г. в Бургас на пл. "Тройката", над 2000 жители и гости на морския ни град взеха листовка за Фалун Гонг, а 105 положиха подпис в подписка, която ще бъде изпратена до Върховния съд и Върховната Прокуратура на Китайската Народна Република в групова жалба за изправяне на съд Дзян Дзъмин.

От началото на кампанията в страната ни през септември 2015 г. до момента са събрани над 17 000 подписа. В глобален мащаб подписите са над 2,5 милиона в над 30 държави.

Млади хора с малко дете взеха листовка, а детето протегна ръка и поиска отделна за себе си.

Друг човек пък хвърли взета листовка на земята, но жена, която вървеше след него, взе листовката и я прибра в чантата си.

Хората благодаряха за предоставената възможност да научат за случващото се в Китай и да помогнат. Мнозина се интересуваха какво представлява Фалун Гонг и къде могат да научат упражненията.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е традиционен китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото, който включва философия и упражнения. Философията се основава на духовните принципи Истинност, Доброта и Търпение, и учи хората да повишават своя морал. Упражненията са пет и представляват медитация, която подпомага циркулацията на енергията в тялото и подобрява здравето на човек.

Местата за изпълнение на упражненията на Фалун Дафа в България и по света са публикувани на уебсайта bg.falundafa.org.

Фалун Дафа се практикува в 114 държави по света, но само в родината си Китай е преследвана от 1999 г. насам.

Повече от членовете на партията

Като глава на китайската комунистическа партия (ККП), през 1999 г. Дзян Дзъмин започва широкомащабна кампания на преследване на последователите на Фалун Гонг. Те са затваряни в трудови лагери, центрове за превъзпитание и затвори. Дзян Дзъмин създава специална организация - Управление 6-10 - което действа извън закона и координира репресиите из цял Китай.

Целта на Дзян Дзъмин е да принуди всеки китаец, който вярва или дори подкрепя принципите на Фалун Гонг, да се откаже от тях чрез писмена декларация и да заяви лоялност към атеистичната ККП.

Причина за амбицията на Дзян Дзъмин да изличи Фалун Гонг от Китай е многочислеността на последователите, които към 1999 г. наброяват близо 100 милиона души, почти два пъти повече от членовете на ККП. Дзян счита тази популярност за заплаха за властта на партията.

В резултат на жестоките тормоз и изтезания, хиляди китайци са загубили живота си. Но най-страшната форма на репресии срещу Фалун Гонг - която международни експерти вярват, че може да е отнела живота на дори милиони последователи на духовния метод - е насилственото отнемане на жизненоважни органи от телата им с цел продажба на нуждаещи се от трансплантация пациенти, готови да заплатят огромни суми.

Убийство за органи

Докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация", разкрива именно престъпленията с отнемането на органи в Китай. Негови автори са канадският адвокат Дейвид Матас, бившият канадски държавен секретар Дейвид Килгор и американският разследващ журналист Итън Гутман.

"Крайното заключение на тази актуализация, както и на предишните ни разследвания е, че Китай масово избива невинни хора", казва Матас при представянето на доклада в Националния клуб на пресата на САЩ на 22 юни 2016 г.

Според авторите, предполагаемият брой извършени трансплантации в Китай от 2000 г. насам е между 60 000 и 100 000 на година. Като основна жертва на насилственото отнемане на органи в Китай с цел трансплантация, авторите посочват затворници на съвестта, най-вече последователи на духовната практика Фалун Гонг.

Докладът е достъпен на български език на уебсайта на Международната коалиция за прекратяване злоупотребите с органи в Китай (ETAC).

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies