Аудио подкаст Фалун Дафа новини

Това е подкаст на Информационен център Фалун Дафа България. В емисията ще чуете:

  • Какво разкри доклад, който току-що излезе на български език,
  • Какво предлагат нови билбордове в София, Пловдив и Боровец, и 
  • Какви са здравните ползи от седенето в поза за медитация.


Българска версия на доклада "Кървава реколта/Клането: Актуализация" беше публикуван на уебсайта EndTransplantAbuse.org, официална страница на Международната коалиция за прекратяване злоупотребите с органи в Китай.

Автори на доклада са канадският адвокат Дейвид Матас, бившият канадски държавен секретар Дейвид Килгор и американският разследващ журналист Итън Гутман.

Докладът, публикуван през 2016 г., документира в детайли екосистемата от стотици болници и трансплантационни центрове, които работят в Китай от 2000 г. насам.

Според доклада, те общо са имали капацитета да извършат между 1,5 и 2,5 милиона трансплантации към 2016 г. Авторите предполагат, че от 2000 г. насам действителният брой извършени трансплантации е между 60 000 и 100 000 на година.

Авторите на доклада от близо 600 страници смятат, че основните жертви на насилственото отнемане на органи с цел трансплантация, са затворници на съвестта, най-вече последователи на духовната практика Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг.

Дейвид Килгор гостува в България през 2007 г. по покана на Български Хелзинкски Комитет, за да представи първата версия на доклада от 2006 г. със заглавие: "Кървава реколта: доклад върху обвиненията в отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг в Китай".

Тогава Килгор разкри, че трансплантациите в Китай нарастват драстично след 1999 г., когато започва преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия. По данни на първата версия на доклада, само между 2000 г. и 2005 г. в Китай са направени 41 500 трансплантации на органи, с единствен възможен източник - последователи на Фалун Гонг.

*****

За мнения и коментари, пишете ни на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или коментирайте в страниците ни в Twitter и Facebook. Връзка към тях ще откриете на нашия уебсайт www.falun-bg.info.

*****

Из България се появиха билбордове за традиционната китайска медитативна система Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг. Рекламите приканват гражданите да се погрижат за своето психическо и физическо здраве чрез усъвършенстване на съзнанието и тялото.

Към момента има два големи билборда в София, един в Боровец, а до скоро и един в Пловдив.

Билбордовете в София могат да бъдат видяни на бул. "Витоша" и бул. "България" (пред магазин "Джъмбо"). До скоро те бяха на бул. "Цариградско шосе" и на входа на Южен парк.

Рекламите на духовната практика информират българските граждани, че в страната ни има последователи на Фалун Дафа, предоставят информация за основния уебсайт falundafa.org и телефон за връзка.

На уебсайта са публикувани всички текстове на практиката, описание на петте медитативни упражнения, аудио и видео материали, места за правене на упражненията и контакти.

Всички дейности на Фалун Дафа по цял свят са напълно безплатни.

Фалун Дафа е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Тя включва пет медитативни упражнения, чрез които човек се освобождава от заболявания и поддържа добро здраве. Основното във Фалун Дафа е подобряването на морала посредством следване на три основни принципа: Истинност, Доброта, Търпение. Принципите са подробно обяснени в книгата "Джуан Фалун", преведена на над 40 езика.

Фалун Дафа е популярна сред повече от 100 милиона души в над 100 държави по цял свят. В България се разпространява от 2001 г. насам.

Към момента у нас има над 100 последователи, които активно разпространяват практиката. Места за правене на упражненията има в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Русе, Добрич и Пазарджик.

Книгите на Фалун Дафа могат да бъдат свалени безплатно от основния уебсайт и да бъдат закупени от книжарниците из цялата страна.

*****

Подкрепете подписка в подкрепа на ФАЛУН ГОНГ и за спиране преследването в Китай. Подписката ще откриете на нашия уебсайт www.falun-bg.info.

*****

Седенето с кръстосани един върху друг крака, известно като поза лотос, е най-основната поза за медитация. Начинът, по който човек седи, влияе на нивото на покой, което той може да достигне по време на медитация.

Но седенето в тази поза има и важни здравни ползи, с които ще ви запознаем тук.

Първо, всеки може да седи в поза лотос, дори ако е 60-годишен.

Второ, седенето по този начин е добро не само за костите, но може да отвори енергийните канали в тялото.

Трето, дори да успеете да седнете в поза лотос, трябва да го правите всеки ден най-малко по 20 минути. Формираната по този начин енергия може да позволи да изкачите планина като младеж, дори да сте на 70 години. Също може да ви помогне да постигнете свободно от болести състояние на тялото.

Четвърто, ако седите редовно в тази поза, постепенно болката по време на медитация ще намалее. Болките в таза ще се успокоят, енергията в бъбреците ще бъде освежена и стойката ще се изправи.

Пето, през първите няколко дена, краката и задната част на гърба ще изпитват болка. Единствено последователна практика ще доведе до избавяне от болката.

Шесто, преди да кръстосате крака, може да загреете, като направите малко разтягане на краката. Опитайте да понесете болката колкото може по-дълго, без да сваляте краката, и с времето, постепенно ще увеличите времето на седене в поза лотос.

Седмо, седенето в тази поза може да подобри двигателната способност на червата. Ако правите медитация в тази позиция след хранене, стомахът ви ще е празен след 20 минути.

Осмо, седенето в поза лотос не само отваря енергийните канали и подсилва кръвообращението в двата крака, но помага и за разгряване на тазовите стави.

Девето, когато седите с кръстосани един върху друг крака, глезените ви ще се притискат към артерията от вътрешната част на бедрото, в резултат на което сърцето ще положи повече усилия да изпомпва кръв; целта е отваряне на артериите в двата крака.

И десето, в резултат от изпомпването на повече кръв от сърцето и отварянето на артериите в двата крака, останалите вътрешни органи, включително мозъкът, също ще се облагодетелстват: те ще бъдат по-добре кръвоснабдени, което на свой ред ще подобри техните функции.

Петото упражнение на китайската духовна практика Фалун Дафа се изпълнява в поза лотос и изисква постигане на покой. Петте упражнения на Фалун Дафа имат доказан ползотворен ефект върху здравето.

*****

Това беше всичко за днес. Нашите подкаст емисии може да слушате на адрес www.falun-bg.info. От главното меню изберете {Мултимедия} и след това {Аудио Подкаст}. Също може да ги слушате в Google Play Music и iTunes.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies