Това е подкаст на Информационен център Фалун Дафа България. В емисията ще чуете:

  • Защо "Произведено в Китай" е вредно за вас
  • Каква е причината да арестуват почетен китайски учител, и
  • Колко древен е символът свастика?

 

Когато купуваме изкуствено евтини вносни стоки от Китай, ние причиняваме затваряне на фабрики, увеличаване на безработицата и задлъжняване към диктаторския китайски комунистически режим с трилиони левове. Наистина е трудно да не купуваме "Произведено в Китай", а и етикетите на много стоки не посочват къде са произведени, но сме сигурни, че след като прочетете това, ще си зададете някои въпроси и ще направите мъдър избор как да харчите парите си.

Първо: имитации на световни марки

Китайският режим наема кибер хакери, които крадат интелектуална собственост от големи световни марки. С тази информация режимът създава нискокачествени имитации. Той също предлага незаконни износни субсидии на чуждестранни компании, примамвайки ги да започнат производство в Китай. Всичко това е лошо за вас, защото убива местната икономика, и отнема работни места за вас, ваши приятели и семейство.

Второ: скандали с храни

Китайският режим изглежда отдава малко внимание на здравето и сигурността. Всяка година китайското население страда от хранителни отравяния от фалшиви и токсични хранителни продукти като бебешко мляко, експлодиращи пъпеши, отровна риба тилапия или ябълков сок гарниран с отровния химичен елемент арсен. Между другото, 50% от внесените продукти в САЩ идват от Китай. Реките, почвата и въздухът в Китай са едни от най-замърсените в света. Бихте ли рискували здравето си с пиене на ябълков сок, произведен в Китай? Четете етикетите и по-добре купувайте местна продукция без генномодифицирани съставки (ГМО).

Трето: робски труд

Замисляли ли сте се защо стоките с етикет "Произведено в Китай" са толкова евтини? Както всички знаем, голяма част от китайското население работи дълги часове, често 7 дни в седмицата, и с ниско заплащане. Но може би не знаете, че робският труд е голям бизнес в Китай. Милиони затворници са принуждавани да работят без заплащане, при ужасяващи условия на труд, и често по 20 часа на ден. Бихте ли могли да спите спокойно, след като знаете, че закупените от вас стоки костват страданието на някого другиго?

Четвърто: пропаганда

Парите натрупани от робски труд и държавни фабрики подпомагат пропагандната машина на китайския режим. В Китай няма независими медии и свобода на изразяването. Когато дойдат в Китай, туристите откриват не само Великата китайска стена, но и най-голямата "Интернет защитна стена" в света. В общи линии това означава, че китайският режим решава кои Интернет страници са разрешени за виждане от Китай, и всички ваши действия в Интернет и в социалните мрежи са наблюдавани от кибер шпиони.

Пето: насилствено отнемане на човешки органи

Точно сега в Китай се провежда скрит геноцид. Според разследващи доклади, хиляди затворници на съвестта, особено последователи на медитативния метод Фалун Гонг, биват убивани за техните органи. Звучи като филм на ужасите, но се случва в момента в стотици държавни болници в Китай. Когато органите на затворник се окажат съвместими с тези на пациент нуждаещ се от трансплантация, затворникът е отвеждан в болница и органите му са изземвани, докато е още жив. Китайските лекари го правят по този начин, тъй като вярват, че шансът трансплантацията да е успешна е по-висок. Така затворникът, който става насилствен донор, бива убит. А органите му спомагат за натрупване на огромни парични средства в държавната болнична система на Китай. Това от своя страна води до засилване на този нов вид геноцид срещу милиони китайски граждани, смятани за неудобни за режима.

В заключение, когато купувате стоки "Произведено в Китай", вие подкрепяте диктатура, която убива собствения си народ. Наистина ли си струва левовете, които спестявате?

*****

За мнения и коментари, пишете ни на електронна поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или коментирайте в страниците ни в Twitter и Facebook. Връзка към тях ще откриете на нашия уебсайт www.falun-bg.info.

*****

Неотдавна световният уебсайт на духовната практика Фалун Гонг, Minghui.org, научи за арест на почетен учител от Китай, заради убежденията му.

Джу Пуджао, родом от град Нинсян, китайската провинция Хунан, е арестуван на 12 октомври 2017 г. в град Лоуди, тъй като не иска да се откаже от Фалун Гонг, духовна практика, която китайският комунистически режим преследва от 1999 г. насам. Заповедта за ареста е издадена на 10 ноември 2017 г.

Това не е първият път, когато 41-годишният Джу е преследван заради убежденията си. През ноември 2005 г. многократно награждаваният за работата си учител е осъден на година и три месеца лишаване от свобода в трудовия лагер Синкайпу, където редовно е подлаган на изтезания.

След като е освободен от трудовия лагер, Джу е уволнен от работното си място: средно училище в Дзинхуапусян, където работи в продължение на шест години. След като излежава присъдата, Джу се мести в Лоуди, където отново работи като учител, но през октомври 2017 г. полицаи от Нинсян го проследяват и арестуват.

В деня на ареста, полицията обискира домовете на още двама жители на Нинсян: Тиен Юсян и сина ѝ Ю Дзиенхуей. Причината за обиска е, че Джу ги познава и понякога ги посещава.

По време на обиска, дъщерята на Тиен, която живее с майка си, припада, но полицията забранява да повикат линейка. Затова Тиен отваря прозореца и вика съседите. Те се обаждат на бърза помощ и дъщерята е откарана в болница.

Съпругата и дъщерята на учителя Джу страдат, че техният любим съпруг и баща е арестуван и преследван заради следване принципите на Фалун Гонг: Истинност, Доброта, Търпение.

Съпругата е наела адвокат в негова защита.

*****

Подкрепете подписка в подкрепа на ФАЛУН ГОНГ и за спиране преследването в Китай. Подписката ще откриете на нашия уебсайт www.falun-bg.info.

*****

Свастиката е символ, използван от един от най-мразените хора на земята; свързан с погубването на милиони човешки животи в една от най-разрушителните войни в историята.

Но Адолф Хитлер не е измислил свастиката. Тя е древен и могъщ символ, използван хилядолетия преди Хитлер от много култури на различни континенти.

Най-ранната свастика е открита в Мезин, Украйна: гравирана е върху фигурка от слонова кост датирана от преди 12 000 години. Една от най-ранните култури, за които се знае, че са употребявали свастиката, е неолитната култура в южна Европа, на териториите на днешна Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина, известна като винчанска култура, която е на над 8000 години.

Свастиката е била използвана и в древна Гърция. Открита е върху останки от древна Троя, съществувала преди 4000 години.

В древна Гърция, Питагор е използвал свастиката под името "тетрактис" като символ свързващ небето и земята: дясното ѝ рамо сочи към небето, а лявото към земята.

За финикийците, свастиката е била символ на слънцето, свещен знак, употребяван от жриците.

По стените на християнските гробници в Рим, свастиката се явява редом с думите "зотико зотико", в превод "живот на живота".

Символът е открит върху прозоречните отверстия на мистериозните каменни църкви в Лалибела, Етиопия, а също и в България: в една от църквите в Стария град в Несебър и под църквата "Света София".

Древните друиди и келти също са употребявали този символ. Това важи и за скандинавските племена, и дори за ранните християни. Например, Тевтонският орден, група средновековни германски рицари, които стават католици, също са ползвали свастиката за свой символ.

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies