карта на Китай

Неотдавна световният уебсайт на духовната практика Фалун Гонг, Minghui.org, научи за арест на почетен учител от Китай, заради убежденията му.

Джу Пуджао, родом от град Нинсян, китайската провинция Хунан, е арестуван на 12 октомври 2017 г. в град Лоуди, тъй като не иска да се откаже от Фалун Гонг, духовна практика, която китайският комунистически режим преследва от 1999 г. насам. Заповедта за ареста е издадена на 10 ноември 2017 г.

Това не е първият път, когато 41-годишният Джу е преследван заради убежденията си. През ноември 2005 г. многократно награждаваният за работата си учител е осъден на година и три месеца лишаване от свобода в трудовия лагер Синкайпу, където редовно е подлаган на изтезания.

След като е освободен от трудовия лагер, Джу е уволнен от работа: средно училище в Дзинхуапусян, където работи в продължение на шест години. Мести се в Лоуди, където отново работи като учител, но през октомври 2017 г. полицаи от Нинсян го проследяват и арестуват.

В деня на ареста, полицията обискира домовете на още двама жители на Нинсян: Тиен Юсян и сина ѝ Ю Дзиенхуей. Причината за обиска е, че Джу ги познава и понякога ги посещава.

По време на обиска, дъщерята на Тиен, която живее с майка си, припада, но полицията забранява да извикат линейка. Затова Тиен отваря прозореца и вика съседите. Те се обаждат на бърза помощ и дъщерята е откарана в болница.

Съпругата и дъщерята на учителя Джу страдат, че техният любим съпруг и баща е арестуван и преследван заради следване принципите на Фалун Гонг, Истинност, Доброта, Търпение.

Съпругата е наела адвокат в негова защита.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies