ден за почит към жертвите на комунизма България

По повод 1 февруари, Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим:

Ви информираме за преследването на Фалун Дафа: най-голямата група хора в света, подложени на системни репресии през последните 20 години.

4316 са официално потвърдените смъртни случаи на симпатизанти на Фалун Дафа в ръцете на китайската комунистическа партия. Истинският им брой обаче вероятно е в пъти по-голям.

Симпатизанти на Фалун Дафа са болшинството от 1,5 милиона затворници на съвестта, предполагаемо убити с цел изземане на органи в държавни китайски болници в периода 2000-2016 г., разкри докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.).

Международен трибунал в Лондон през юни 2019 г. потвърди, че в Китай убиват последователи на Фалун Дафа с цел да продават органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото, с принципи Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения. Разпространява се доброволно и безплатно, няма йерархия и членски списъци.

Фалун Дафа влиза в полезрението на компартията в Китай, след като през 90-те години на 20-и век привлича внушителните 6-8 процента от китайското население (70-100 милиона души).

Още повече, присъщите за традиционната китайска култура принципи на Фалун Дафа - Истинност, Доброта, Търпение - са в идеологически разрез с атеистичния комунистически режим.

Китайската компартия прокарва преследването и зад граница, чрез своите дипломатически представителства, медии и компании. Натискът върху местни правителства да не подкрепят Фалун Дафа е особено силен в (бивши) комунистически държави, включително България.

Усилията за спиране на преследването продължават и днес в над 100 държави, където Фалун Дафа е популярна.

След като опознават Фалун Дафа и виждат антихуманния характер на комунизма, все повече хора, организации и правителства осъждат преследването и подкрепят духовната практика и нейните последователи.

Тази година датата 1 февруари се отбелязва у нас за десета поредна година, след като е учредена през 2011 г. по инициатива на президентите на България, Желю Желев (1990-1997 г.) и Петър Стоянов (1997-2002 г.). На тази дата през 1945 г. т.нар. Народен съд осъжда на смърт трима регенти и шестдесет и седем народни представители, министри, генерали и полковници.

За контакт: Георги Плешков, тел. +359888576675

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies