здравей здраве медитация Ямбол

Ямбол стана домакин на третия за 2017 г. фестивал на здравословния начин на живот "Здравей, Здраве". На 30 април 2017 г., последния ден на форума, беше представена популярната в цял свят традиционна китайска система за самоусъвършенстване, Фалун Дафа.

Десетки гости на фестивала се стекоха в Градски парк - Младежки дом, за да научат за древния китайски духовен метод. Всеки получи пакет с информационни материали, който включваше книжка с информация за Фалун Дафа, научен доклад за ефекта на практиката върху здравето и лотосов цвят оригами, символ на духовната чистота.

Презентаторът Керачка Параскова въведе гостите в китайската практика, като накратко изложи същността ѝ:

"Фалун Дафа е система за усъвършенстване на духовните и нравствени качества на човека в съответствие с характеристиката на Вселената: Истинност, Доброта, Търпение. По този начин той се избавя от болести, от вредни навици, и придобива хармония във всекидневието си."

Системата включва и комплекс от пет медитативни упражнения, които отварят енергийните канали, прочистват тялото и подобряват здравето.

Гостите на фестивала се насладиха на демонстрация на упражненията на Фалун Дафа веднага след презентацията, в пикник зоната на местния Градски парк.

Веднага след представянето на практиката, последва дискусия за здравните ефекти на Фалун Дафа. Български последователи споделиха как са се освободили от болести. Като ключ към доброто здраве те посочиха промяната в мисленето си, а именно: когато мислим повече за другите, за начина, по който нашите думи и действия им влияят, успяваме да изчистим съзнанието си, а това се отразява на тялото, и болестите изчезват.

Заради положителния ефект върху здравето и морала на хората, Фалун Дафа днес е разпространена в 114 страни по света и има близо 100 милиона последователи.

Многочислеността на последователите ѝ обаче става причина през 1999 г. управляващата китайска комунистическа партия да започне мащабно преследване на Фалун Дафа. Репресиите продължават и днес.

Представянето на практиката обърна внимание на тежката ситуация на последователите на Фалун Дафа в съвременен Китай.

"Стотици хиляди мъже, жени и дори деца, стремящи се да бъдат по-добри хора, са държани в трудови лагери, затвори, изтезавани са и дори убивани", обясни Параскова.

"Тези привърженици на Фалун Дафа имат здрави тела: водят природосъобразен начин на живот, не пушат, не пият. Това ги превръща в лесна мишена за насилствено отнемане на органи в държавни затвори в Китай - практика, потвърдена в доклада 'Кървава реколта' на канадските правни експерти Дейвид Килгор и Дейвид Матас."

През април, Фалун Дафа беше представена на изданията на фестивала "Здравей, Здраве" в Пловдив и Добрич.

 

Comments powered by CComment


 

Този уебсайт използва cookies