представяне Фалун Дафа Монтана

Жители на северозападния ни град Монтана научиха за традиционната китайска духовна практика Фалун Дафа по време на събитие в Общинския младежки дом на 29 април 2018 г.

Богдан Богданов представи Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, като древна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото от Буда школата.

В основата на Фалун Дафа са три принципа: Истинност, Доброта, Търпение. Следвайки тези принципи в ежедневието, човек става състрадателен, добър и търпелив на работното място, в обществото и семейството.

Богданов разказа и за медитацията на Фалун Дафа: пет медитативни упражнения, които спомагат за добро здраве и тонус.

"Движенията са бавни, плавни и кръгообразни", добави водещият. "Чрез тях се привеждат в едновременно движение всички енергийни канали в тялото, което има ефекта на изчистване на тялото от болести."

Жителите на Монтана бяха впечатлени от факта, че практикуването на Фалун Дафа е изцяло безплатно и че цялата информация за практиката, включително книги, видео и аудио материли, са достъпни на уебсайта www.falundafa.org.

Един от гостите попита дали във Фалун Дафа има инициация.

Водещият обясни, че във Фалун Дафа няма инициация или каквато и да било форма на ритуално посвещаване. Всеки може да стане последовател на практиката, ако следва принципите, изучава философията и изпълнява петте медитативни упражнения. Пречистването на тялото също става естествено в хода на практиката, успоредно с изоставяне на привързаности и повишаване на нивото.

"Фалун Дафа предоставя всичко необходимо, човек да постигне трансформация на тялото и съзнанието", каза Богданов.

Мъж на средна възраст попита защо Фалун Дафа е политизирана в Китай.

"Фалун Дафа е духовно учение и няма нищо общо с политика", обясни водещият. "Комунистическата партия е тази, която ѝ придава политически привкус."

Основател на системата за самоусъвършенстване е г-н Ли Хонгджь. През 1992 г. той започва да я разпространява публично в Китай, за което получава множество награди и признания, включително грамота от китайското научноизследователско общество за "най-добър цигун майстор". Практиката набира все повече популярност в Китай и до 1999 г. има 100 милиона последователи.

Именно заради огромния си брой, нахвърлящ този на партийните членове (65 милиона души) и заради идеологически различия (Фалун Дафа вярва в традиционните ценности и божественото, докато партията е атеистична), последователите на Фалун Дафа стават мишена на репресивния апарат на китайската комунистическа партия. Тогавашният държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин вижда в лицето на Фалун Дафа заплаха за хегемонията на партията.

През 1999 г. Дзян Дзъмин започва широкомащабно преследване на Фалун Дафа. Последователите са затваряни в центрове за превъзпитание, трудови лагери и психиатрични клиники, където са подлагани на жестоки репресии, докато не подпишат декларация, че се отказват от духовните принципи на Фалун Дафа - Истинност, Доброта, Търпение.

Международни разследвания посочват, че от 2000 г. насам, близо 1,5 милиона затворници на съвестта в Китай, болшинството от които последователи на Фалун Дафа, може да са били убити в държавни китайски болници с цел отнемане на органите им с цел продажба на пациенти нуждаещи се от трансплантация.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies