Швеция политическа седмица Алмедален

Шведският град Висби на остров Готланд, става ежегодно домакин на най-значимото политическо събитие през първата седмица на юли, наречено "Седмицата Алмедален". Между 2 и 9 юли 2017 г., хиляди се стекоха на острова, за да участват в семинари, форуми и други политически дейности.

Последователи на Фалун Гонг се възползваха от тази възможност, за да разговарят с политици, правителствени служители и гости на Алмедален, и ги информират за същността на духовната практика и за преследването, на което са подложени нейните поддръжници в Китай.

Щандът на Фалун Гонг бе разположен на главната улица, по която ежедневно минаваха министри, политици и други важни личности, и където те даваха интервюта за водещи медии в страната.

За Фалун Гонг научиха и гости на Алмедален, които посетиха площад Донерсплац, също намиращ се в центъра на Висби. Шведските последователи на китайската медитивна практика провеждаха едночасово събитие там всеки ден, с цел да разкажат за случващото се в Китай, и да потърсят подкрепа за спиране на репресиите.

Парламентарна подкрепа

Никлас Малмберг и Ханс Ротенберг, депутати в шведския парламент, дойдоха на едно от събитията на Донерсплац, за да изразят подкрепа към усилията на Фалун Гонг за спиране на преследването. Двамата депутати помагат на Фалун Гонг и в борбата срещу незаконния трафик на органи в Китай.

Никлас Малмберг заяви в своята реч: "С няколко колеги, съвместно създадохме парламентарна група за борба с трафика на човешки органи. Надявам се, че повече депутати, членове на правителството и обществото ще научат за трафика с органи в Китай. Предложих законопроект в парламента и се надявам, че Швеция, подобно на други страни, ще приеме закон, който забранява на свои граждани да пътуват до Китай с цел трансплантация на органи."

Ханс Ротенберг заяви: "След като на 3 май т.г. проведохме среща в парламента по въпроса за насилственото отнемане на органи, китайското посолство се свърза с нас. Очевидно китайското правителство се страхува от изобличаване на това престъпление. Те се страхуват, че колкото повече хора научават за него, толкова по-вероятно е нещо да бъде направено, за да ги спре. Разбира се, ние не се страхуваме от тях. Ние ще продължим усилията си да прокараме законопроекта."

Двамата депутати дадоха гласност на ужасите и зверствата на насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг в държавни китайски болници, като добавиха, че доказателствата, че това се случва, са безспорни.

Същата седмица започна и автомобилна обиколка на Фалун Гонг из Швеция. Тя започна от Готланд именно по време на седмицата Алмедален, и продължи шест седмици. Обиколката посети всички седем шведски провинции и цели да информира обществеността относно същността на Фалун Гонг и насилственото отнемане на органи в Китай.

Над 1900 организации и 40 000 души участваха в седмицата Алмедален. Проведени бяха повече от 4000 събития. Много хора научиха за Фалун Гонг и изразиха признателност към усилията на последователите.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies