преследване на Фалун Гонг Китай

Китайските власти в няколко провинции са обявили програми за награждаване на граждани, сигнализирали на полицията за дейности на Фалун Гонг. Наградите са на стойност до 100 000 юана (23 600 лв.), а програмите ще продължат през следващите три години.

Това обяви медията "Епок Таймс" на 20 август 2020 г., цитирайки неотдавнашни държавни документи от провинциите Шандун, Хайнан, Гуандун, Джъдзян и Анхуей.

Според получените данни, китайски граждани могат да рапортуват "доказателства" като банери, надписи, листовки, USB флаш устройства и компакт дискове с информация за Фалун Гонг.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е традиционен метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото с принципи Истинност, Доброта, Търпение. Преследван от китайската комунистическа партия от 1999 г. насам заради огромната си популярност, достигаща 100 милиона души.

Заповедите за текущите програми идват от Комисията за политически и правни въпроси (която отговаря за апарата за сигурност, включително съдилища, полиция, затвори), от местни полицейски участъци и от Управление 6-10 (надзаконова агенция създадена през 1999 г. с мандат да елиминира Фалун Гонг в Китай).

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies