списък на извършители Фалун Гонг Китай

Списък с личните данни и престъпленията на 105 580 китайски служители спрямо последователи на Фалун Гонг, публикува уебсайтът Minghui.org на 16 ноември 2019 г.

Списъкът включва както преки извършители и сътрудници на преследването, така и издатели на заповеди и политики.

Minghui.org е световният информационен уебсайт на Фалун Гонг: духовен метод, преследван от 1999 г. насам от властите в Пекин заради огромната му популярност, възприемана от китайската комунистическа партия като заплаха за властта ѝ.

Данните в списъка са предоставени от доброволни сътрудници на уебсайта в Китай, с надеждата да спомогнат за прекратяване на преследването на Фалун Гонг в източната държава.

Списъкът допълва предоставени миналия юли на Държавния департамент на САЩ имена на китайски държавни служители, лично участвали в преследването на духовната практика.

През май, американското външно министерство обяви пред религиозни и други групи, че започва да налага по-стриктен контрол върху молби за визи и да отказва достъп на нарушители на човешките права, включително на такива с вече предоставени визи и зелени карти.

Според законите на САЩ, причини за отказ на виза са:

1. извършване на предумишлено убийство без съдебно решение за смъртна присъда;
2. извършване на изтезание и друг вид нечовешко или унизително отношение или наказание;
3. извършване на задържане без повдигане на обвинения;
4. изчезване заради похищение или тайно задържане;
5. други видове явно лишаване от правото на живот, свобода или сигурност;
6. нареждане, подстрекаване, съдействие или по друг начин участие в масово изтребване.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies