софтуерен инженер Колумбийски университет

С докторска степен от престижния Колумбийски университет в град Ню Йорк и като служител на две от най-големите инвестиционни банки Голдман Сакс и Мерил Линч, софтуерният инженер Суман Сринивасан успява да запази положително и скромно отношение към живота благодарение на древен китайски метод за самоусъвършенстване.

Роден в Ченай, Индия, Сринивасан произхожда от преуспяло семейство, в което има четирима инженери и един лекар. Още от ранна детска възраст обича да чете книги.

"Четях всякакви книги: фантастика и дори енциклопедии! Не си падах по спорта като повечето деца. Предпочитах да чета в стаята си."

През 2001 г. Сринивасан се мести в САЩ и се дипломира като електроинженер в Университета на щата Флорида. Но пътят му не е лесен.

"От една страна, бях въодушевен да започна нов живот; от друга, не бях готов да напусна семейството си и да живея сам на ново, чуждо място. Близките ми винаги са се грижили за мен, с тях се чувствах защитен. Сега изведнъж трябваше да се грижа сам за себе си."

Отговор на всички въпроси

Само след няколко месеца животът на Сринивасан приема неочакван обрат.

"Година преди да замина за САЩ, започнах да се интересувам от духовни учения и се опитвах да разбера смисъла на живота."

"Когато от студентския клуб на Фалун Дафа във Флорида ми дадоха листовка, реших да пробвам упражненията и да прочета книгите. След няколко месеца установих, че именно Фалун Дафа е това, което съм търсил цял живот и което отговори на всичките ми въпроси."

Ползите от китайската духовна дисциплина не спират до там.

"Почти веднага, след като започнах да практикувам, се почувствах като новороден. Мигрената и главоболията, които имах от дете, изчезнаха. Преди имах чувствителен стомах и трябваше внимателно да подбирам храната. Но след като започнах да практикувам, можех да ям всичко, което пожелая."

"Вече не бях толкова стресиран; животът ми стана по-спокоен и добър във всяко отношение."

2018-01-21- Picture-FDIC-sofrueter-injiner-1
2018-01-21-Picture-FDIC-sofrueter-injiner-2
2018-01-21-Picture-FDIC-sofrueter-injiner-3
2018-01-21-Picture-FDIC-sofrueter-injiner-4
2018-01-21-Picture-FDIC-sofrueter-injiner-5
2018-01-21-Picture-FDIC-sofrueter-injiner-6
2018-01-21-Picture-FDIC-sofrueter-injiner
Previous Next Play Pause

След като завършва магистърска степен в Университета на щата Флорида, любознателният Сринивасан кандидатства за докторантура по компютърни науки в един от най-престижните университети в САЩ: Колумбийския университет в град Ню Йорк. Приемат го през 2005 г. и завършва след шест години.

"Докторската степен е тежка по много причини: отначало е натоварено, а накрая усещаш натиск да създадеш нещо ново и оригинално. Разбрах защо много хора се отказват. Затова съм благодарен на Фалун Дафа, че ми помогна да постоянствам и завърша успешно програмата."

Докато учи в Колумбийския университет, Сринивасан става съавтор на два патента. След това работи за две от най-големите инвестиционни банки на Уолстрийт: Голдман Сакс и Мерил Линч. Сега е служител на Майкрософт в Сиатъл.

Ясно съзнание

Да бъдеш професионалист в една изключително конкурентна среда определено има своите предимства и недостатъци. Сринивасан споделя, че вярата в духовното му дава вътрешна сила и увереност, които му помагат да върши добре работата си.

"Медитацията на Фалун Дафа ми помага да бъда по-балансиран, духовен и спокоен в работата. В състояние съм да обмислям проблемите с ясно съзнание и така да намирам добри решения."

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е представена за първи път в Китай през 1992 г. и набира огромна популярност заради положителния ефект върху здравето. В края на 90-те години на миналия век, последователите в Китай са 70 -100 милиона души. Уплашен за властта на комунистическата партия на фона на огромната популярност на практиката, на 20 юли 1999 г. бившият държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин започва национална кампания на преследване на нейните поддръжници.

Дори преди да започне да практикува, Сринивасан вече знае за преследването, от медиите. Но след като се запознава по-задълбочено с фактите и осъзнава сериозността на ситуацията в Китай, решава да помогне.

"Започнах да участвам в местни инициативи целящи да привлекат вниманието на обществото върху репресиите. Самият аз организирам събития, за да могат повече хора да научат и помогнат."

На въпроса какъв е "перфектният код" на живота, Сринивасан отговаря: "Като софтуерен разработчик, съм научен да създавам системи, които са измерими, функционални, надеждни и осигуряват удовлетворително или поне добро преживяване за потребителя. В живота е подобно: като човек с висок морал, се стремя да помагам на другите, да се развивам и да действам така, че хората около мен да са удовлетворени."

Въпреки сложността на техническата материя, с която борави, Сринивасан е твърдо решен да я преведе в прост житейски код, стъпка по стъпка.

 


 

Този уебсайт използва cookies