медитация Троян фестивал

Над 50 души се събраха в Информационно-културния център на община Троян на 10 юни 2017 г. в рамките на осмото за тази година издание на фестивала на здравословния начин на живот "Здравей, Здраве", за да научат повече за традиционната китайска духовна практика Фалун Дафа.

Троян е петият град от обиколката на здравния форум, в който желаещите да научат за Фалун Дафа изпълват капацитета на залата.

В продължение на 45 минути, лекторът, който е български последовател на духовния метод, говори за принципите Истинност, Доброта и Търпение, на които се основава философията на Фалун Дафа.

Принципите позволяват човек да подобри разбирането за себе си, света и Вселената. Следвайки моралното учение, човек развива своята личност и повишава морала си, и това го прави по-търпелив и състрадателен към хората, и способен да се справи по-добре с ежедневието.

Трите принципа на Фалун Дафа са подробно разгледани и онагледени с примери в основния текст "Джуан Фалун". По време на събитията в Троян, книгата беше изложена на маса с информационни материали непосредствено пред лекционната зала, и всеки можеше да я разгледа. "Джуан Фалун" може да бъде закупена в книжарниците из цялата страна или изтеглена безплатно от уебсайта www.falundafa.org.

2017-06-10-Picture-FDIC-falundafa-troian-bg_01
2017-06-10-Picture-FDIC-falundafa-troian-bg_02
2017-06-10-Picture-FDIC-falundafa-troian-bg_03
2017-06-10-Picture-FDIC-falundafa-troian-bg_04
2017-06-10-Picture-FDIC-falundafa-troian-bg_05
2017-06-10-Picture-FDIC-falundafa-troian-bg_06
2017-06-10-Picture-FDIC-falundafa-troian-bg_07
Previous Next Play Pause

След лекцията последва групово представяне на петте медитативни упражнения на Фалун Дафа. Първите четири се изпълняват в стояща позиция, а петото е седяща медитация и се изпълнява в позиция двоен лотос. Упражненията спомагат за отваряне на енергийните канали, пречистване на тялото и подобряване на здравето. Движенията са плавни, бавни и лесни за научаване.

Последователи на Фалун Дафа помагаха на желаещите да научат движенията и им обясняваха смисъла и ефекта на всяко от упражненията.

Жена сподели наблюдението си, че повечето последователи са млади и изглеждат здрави. Други гости на събитието не скриха въодушевлението и щастието си, че са се запознали с принципите на Фалун Дафа.

Трети се спираха да послушат, привлечени от приятната музика, на чийто фон се изпълняват медитативните упражнения.

Всичко това създаде хармонична атмосфера на събитието, изпълнена с дискусии, споделяне на опит в практикуването на Фалун Дафа и ползите, които е донесла на последователите си.

Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг, е традиционна китайска система за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Популярна е в 114 държави и има близо 100 милиона последователи. В България се разпространява от 2001 г.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies