радио Варна Фалун Дафа летен фестивал

Варненски последователи на Фалун Дафа представиха едноименния традиционен метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото по време на второто издание на Летен Веге Фестивал, който се проведе между 16 и 25 юни 2017 г. в морската ни столица.

Демонстрация на медитативните упражнения на Фалун Дафа зарадва варненци в Морската градина на 18 и 22 юни, а на 19 юни Арт салонът на Радио Варна стана домакин на лекция за същността на древния китайски духовен метод.

Представянето започна с прожекция на кратък документален филм, в който последователи на Фалун Дафа разказват как са се запознали с практиката и как следвайки я, са успели да подобрят своите здраве и характер.

Мотото на лекцията бе "Елиминиране на привързаностите", което е и основният механизъм за самоусъвършенстване във Фалун Дафа. Диян Данаилов от местните активисти сподели как е променил мисленето си в положителна посока, след като е започнал да практикува Фалун Дафа. Васил Тренчев, друг последовател, разказа как се е увлякъл по "Закона на Вселената", както е наричана още философията на Фалун Дафа.

Екатерина Желязкова от местните доброволци разказа за продължаващото от 18 години преследване на последователите на Фалун Дафа в комунистически Китай. Желязкова цитира и доклада "Кървава реколта" (2016 г.), според който последователи на Фалун Дафа са убивани в китайски държавни болници с цел органите им да бъдат продадени на заможни пациенти нуждаещи се от трансплантация.

Хората в залата се интересуваха най-вече как практиката спомага за подобряване на здравето и справянето със стреса, как упражненията въздействат върху тялото, какво е отношението на Фалун Дафа към религиите и има ли изисквания за практикуване. Някои от присъстващите посетиха мястото за упражнения в Морската градина, където научиха петте упражнения, а други си купиха книгата "Джуан Фалун", която включва цялостната философия на Фалун Дафа.

Всеки вторник и четвъртък от 18:00 часа и всяка събота и неделя от 10:00 часа, в Морската градина във Варна се провеждат занятия за изпълнение медитацията на Фалун Дафа. За повече информация: www.falundafa.org.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies