медитация Беглика фест

Медитативната практика Фалун Дафа бе представена за трета поредна година на националния Беглика фест, който този път протече под мотото "Пресътворение" и събра хиляди хора на обичайното място, язовир Голям Беглик, между 23 и 27 август 2017 г.

Целта на фестивала е да обедини любители на планината и желаещи да опознаят природата и нейните вълшебства. Освен Фалун Дафа, богатата програма на фестивала включи музика, изкуства, занимания в работилнички, дискусии в тихи кътове, прожекции на филми и много други дейности и преживявания.

С откриването на фестивала в късния следобед на 23 август започнаха и дейностите от програмата на шатра "Фалун Дафа".

Всеки от четирите фестивални дни българските доброволци от Фалун Дафа започваха с изпълнение на медитативните упражнения, които помагат за тонизиране на тялото и постигане на добро здраве.

Упражненията са общо пет: първите четири се изпълняват в изправен стоеж, а последното е същинската, седяща медитация, и се изпълнява в позиция лотос, с кръстосани един върху друг крака.

Докато демонстрираха медитацията, българските последователи на метода обясняваха значимостта за човешкото тяло на всяко едно от движенията.

Гости на фестивала, които се включиха в изпълнението на груповата медитация, споделиха, че са почувствали телата си по-леки. Други казаха, че са усетили силния приток на енергия като топло течение по цялото тяло.

Демонстрацията на упражненията се повтаряше и в следобедните часове. В нея се включи и специалист по карти Таро, която сподели:

"Имах много силни усещания; чувствах как изчиствам тялото си."

В рамките на Беглика Фест 2017 се проведе и презентация на Фалун Дафа.

На основна сцена "ФОРУМ", в шатра "Езотерика" и шатра "Под Езерото", гостите на фестивала научиха повече за това какво е "Самоусъвършенстване с Фалун Дафа".

Фалун Дафа е традиционен китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Чрез него човек се завръща към първоначалната си истинска същност, следвайки принципите Истинност, Доброта, Търпение. Така освен упражненията, които пречистват тялото, във Фалун Дафа се следва морален стандарт, който извисява характера и позволява на човек да се усъвършенства към високи нива, отвъд практикуването на жизнената енергия чи (ци).

Фалун Дафа е още известна с името Фалун Гонг и към 1999 г. в родината ѝ Китай, последователите са близо 100 милиона души. Днес текстовете на практиката, книгите "Джуан Фалун" и "Фалун Гонг" са преведени на над 40 езика и се разпространяват в 114 държави по света.

Човешки права в Китай

По време на фестивала бяха прожектирани и два документални филма: "Свободен Китай: Смелостта да повярваш" и "Трудно за вярване", които насочиха вниманието към един по-различен аспект от историята на Фалун Дафа: преследването на нейните симпатизанти от комунистическата партия в Китай през последните 18 години.

Лентата "Свободен Китай" разкрива историите на бившия член на китайската комунистическа партия Дженифър и на американския бизнесмен от китайски произход Чарлс. Филмът пресъздава реалността на широкомащабното нарушаване на човешките права в Китай, и дава отговори на въпроси за произхода на евтините китайски стоки, цензурата в китайския Интернет и незаконната търговия с човешки органи за трансплантация.

Документалният филм "Трудно за вярване" разследва въпроса за насилственото отнемане на органи от живи китайски затворници на съвестта и отзвука, който темата има по света. Във филма участва разследващият журналист Итън Гутман, съавтор на доклада "Кървава реколта", който потвърждава, че от 2000 г. насам милиони последователи на Фалун Гонг може да са били убити в държавни китайски болници, заради органите им.

Преследването на Фалун Гонг започва на 20 юли 1999 г., с еднолична заповед на тогавашния китайски държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин. Чувствайки се заплашен от огромната популярност на практиката (6-8% от населението на Китай) и за властта си и тази на партията, Дзян започва национална кампания на репресии с цел елиминиране на Фалун Гонг от Китай. Стотици хиляди последователи на Фалун Гонг са тормозени и измъчвани; има и хиляди смъртни случаи.

След 1 май 2015 г., когато в сила влезе закон задължаващ съдебните институции в Китай да регистрират и разглеждат всички регистрирани жалби в рамките на една седмица от подаването им, милиони китайци завеждат граждански жалби срещу Дзян Дзъмин във Върховния съд и Народната прокуратура на Китай, с искане бившият лидер да бъде подведен под съдебна отговорност за иницииране и провеждане на репресиите срещу Фалун Гонг.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies