насилствено отнемане на органи петилетка Китай

"Ню Йорк Поуст" публикува на 1 юни 2019 г. материал на Стивън Мошър, президент на неправителствената организация "Институт за изследване на населението" и автор на книгата "Хулиганът на Азия: защо китайската мечта е новата заплаха за световния ред".


Джън Цяоджъ, когото тук ще наричаме Джордж, още сънува кошмари. По време на стажа си във военната болница в Шънян, Китай, той по неволя става част от екип, който извършва насилствено отнемане на органи.

Пред очите му въвеждат жив затворник с вързани ръце и крака. Главният лекар прави разрез от гръдния кош до пъпа на пациента; целта му е да извади бъбреците. "Отрежи вените и артериите", нарежда той на шокирания стажант. Джордж изпълнява заповедта. Кръвта на затворника шурти във всички посоки.

Бъбреците са поставени в контейнер за транспортиране на органи за трансплантация.

След това лекарят заповядва на Джордж да извади очните ябълки на затворника. При тези думи на лицето на умиращия човек се изписва истински ужас. Джордж се вкаменява. "Не мога да го направя", казва той на лекаря, който, без да губи време, сам отстранява очните ябълки.

Джордж е толкова ужасен от преживяното, че скоро напуска болницата. От страх, че самият той може да стане жертва на китайския бизнес за трансплантиране на органи, емигрира в Канада, където придобива нова самоличност.

Разбираемо е, че свидетелства на очевидци като Джордж, са рядкост. "Туристите за трансплантации" в Китай не получават каквато и да било информация за "донорите" на своите нови сърца, черни дробове или бъбреци. А "донорите", екзекутирани с цел получаване на тези органи, не могат да разкажат своята история.

Експерти изчисляват, че годишно в Китай се трансплантират между 60 000 и 100 000 човешки органа. Ако умножим това число по цената на черен дроб (295 000 лв.) или тази на бъбрек (225 000 лв.), се получава шокиращата сума от порядъка на 17-35 милиарда лв.

Откъде идват тези стотици хиляди органи? Джордж, който изважда бъбреци в смъртоносна операция, не знае нищо за жертвата, освен, че е бил "под 18-годишен и в добро здраве".

Но експерти, като разследващият журналист Итън Гутман, автор на няколко книги по темата, вярва, че повечето органи са придобити чрез екзекуции на затворници на съвестта.

През последните години, един особено изобилен източник на живи органи за индустрията по трансплантации в Китай, са последователите на Фалун Гонг.

През 1999 г., тогавашният секретар на китайската комунистическа партия, Дзян Дзъмин, обявява духовната дисциплина за еретически будистки култ. Стотици хиляди или дори милиони симпатизанти на практиката са арестувани и изчезват в огромната мрежа от тайни китайски затвори; много от тях никога не се появяват отново, не и в едно тяло.

Мюсюлманските малцинства в далечния запад на Китай са следващи в списъка. През последните няколко години, между един и три милиона уйгури и казаки са арестувани и изпратени в концентрационните лагери, които Пекин нарича "центрове за професионално обучение".

Там, на затворниците на съвестта са правени кръвни проби и изследвания на вътрешните органи. Предполага се, че това е с цел по-бързо намиране на съвместими органи за пациенти, които са готови да платят за тях. Още по-ужасяващ е фактът, че на летищата в района са отворени специални терминали за органи за трансплантация, а в съседство се строят крематориуми.

Всичко това навежда на мисълта, че вече е задвижена поточна линия за насилствено отнемане на органи от уйгури, казаки и тибетци. Китай не само се отървава от неудобните за властите малцинства, но и печели много добре финансово от този процес.

Въпреки отричането на Пекин, бизнесът с трансплатации на органи в страната процъфтява. И благодарение на западната технология ЕКМО (екстракорпорално мембранно окисляване), той става още по-доходоносен.

Преди 20 години, от донор можеха да бъдат извадени успешно само един или два органа, например два бъбрека или сърце. Останалите органи, като бели дробове и черен дроб, ставаха негодни за употреба заради продължително лишаване от кислород.

В наши дни, пациентът е поставян на ЕКМО машина, която изпълнява функцията на изкуствено сърце и бели дробове, и запазва жив всеки орган достатъчно дълго време, за да може да бъде използван за трансплантация. Преди ЕКМО технологията, годните за употреба органи на жертвите струваха общо около 432 000 лв. Днес, благодарение на ЕКМО, може да се извлече всеки орган, дори кожата, което означава, че без усилие жертвата струва от два до три пъти по-скъпо. ЕКМО технологията, спасила живота на безброй хора на Запад, изиграва отрицателна роля в Китай: тя ускорява убийството на невинни хора.

През последните години, Китай отиде до още по-голяма крайност, за да скрие тези престъпления от международния контрол. През януари 2015 г., китайското правителство обяви, че ще използва органи само от доброволни граждански донори и ще забрани употребата на органи от екзекутирани затворници.

За доказателство бяха публикувани дори статистически данни. Те демонстрираха толкова съвършена възходяща права на увеличаване доброволните дарения на органи, че нямаше съмнение, че е изфабрикувана. Към 2018 г., официалният брой доброволни органни дарения в Китай се увеличи до 6 000, който е прекалено недостатъчен, за да осигури десетките хиляди органи, реално трансплантирани всяка година.

Доказателство, че убийствата на "донори" продължава, е изключително краткият период на изчакване за органи в Китай. В нормалните държави, болните чакат месеци или години, за да се появи съвместим орган. Изчаквателният период във Великобритания е три години. В Канада, той е двойно по-дълъг. Само в Китай, туристите за трансплантации на органи получават бъбрек, сърце или черен дроб дни или седмици след пристигане в страната. Пациенти съобщават, че операциите им са били планирани дори преди да пристигнат в Китай. Това може да се случи само в условия на насилствено отнемане на органи от живи хора.

Светът започна да се пробужда за факта, че на практика всеки органен трансплант в Китай коства живота на невинно човешко същество. Ето защо държави като Израел, Испания, Италия и Тайван вече забраниха туризма с цел трансплантации на органи.

В миналото, първобитните общества често са правили човешки жертвоприношения, за да омилостивят божествата.

Китайската комунистическа партия обаче е атеистична по природа и не се интересува от гнева или благосклонността на боговете. Тя възроди практиката на човешки жертвоприношения по две практични причини: за избавяне от нежелани малцинства и за сдобиване с огромни печалби.

Китайската поточна линия за органни транспланти е не само убийство по поръчка, но и форма на геноцид.

Източник: https://nypost.com/2019/06/01/chinese-dissidents-are-being-executed-for-their-organs-former-hospital-worker-says/?utm_source=facebook_sitebuttons&utm_medium=site+buttons&utm_campaign=site+buttons&fbclid=IwAR0rOLh0J3PYyvLj9AM02h91PRbYq4IubXMSIKcDlj0pKkQNpebmtixFvjQ

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies