нови случаи коронавирус ККП вирус Китай

Китайският режим твърди, че няма нови случаи на коронавирус (още наричан ККП вирус) от 18 март 2020 г. насам.

Местните власти казват, че епидемията е преминала своята връхна точка, вдигат ограниченията за пътуване и нареждат хората да се върнат на работните си места.

Но ситуацията в епицентъра на заразата, Ухан, е много по-тежка от официално обявената. Това разкрива серия от вътрешни правителствени документи, получени от медията "Епок Таймс".

"Епок Таймс" нарича новия коронавирус, причиняващ болестта COVID-19, "ККП вирус", тъй като прикриването на информация и небрежността на китайската комунистическа партия позволиха вирусът да се разпространи из Китай и да предизвика глобална пандемия.

Документите включват четири доклада на Уханската общинска здравна комисия със статистически данни за резултатите от тестове за коронавирус в града от 14 март 2020 г.

Данните показват, че на 14 март в Ухан има 91 новодиагностицирани пациенти с коронавирус. Уханската общинска здравна комисия докладва само 4 от тази дата.

Междувременно, два жилищни комплекса в Ухан публикуват информация, че живущи там са диагностицирани с вируса на 19 март — още една индикация, че китайският режим прикрива истинския мащаб на епидемията.

Изтекли вътрешни документи

Изтеклите вътрешни документи показват, че на 14 март здравните власти в града са събрали проби от 43 от местните лечебни заведения: 32 болници и 11 лаборатории.

Данните в документите включват за всеки тестван: имена, идентификационен номер, възраст, пол, място и време на вземане на пробите, брой взети проби, лечебно заведение взело пробите и окончателен резултат от тестовете (положителен или отрицателен).

На 14 март в Ухан са проверени общо 16 234 проби, повечето събрани на 13 март. От тях, 373 са положителни.

От положителните, 91 проби са положителни от първия път.

Всички проби в Ухан са взети от гърлен секрет; 91 проби съответстват на 91 пациенти.

Например, проба с номер WX2023027216 е на 53-годишен мъж. Понастоящем, той е поставен под карантина в изолаторен център в район Дунсиху. На 13 март му е взета проба, изследвана в Уханската клинична лаборатория "Адикон" на 14 март.

Това е неговият първи тест за коронавирус, и той се оказва положителен.

От положителните тестове, 51 са от импровизирани центрове за болни от коронавирус – това са нови заведения за изолация на болни от коронавируса, обикновено в сградите на университети. Те са открити, след като режимът затвори временните болници.

Тези полеви болници, построени на територията на стадиони, изложбени центрове и големи гимнастически салони, неотдавна бяха затворени, след като властите обявиха намаляване броя на заразените, и съответно липсата на нужда от тях.

Новите изолаторни центрове сега се ползват за карантина на пациенти, които са се възстановили и са изписани от болниците — с цел последващо лекарско наблюдение, тъй като някои от тях се разболяват повторно.

Например, проба 20S6338599 принадлежи на 44-годишен мъж, настанен в изолаторната станция "Чандзян Синчън". Това съоръжение има 1260 легла и се намира в район Дзян'ан.

Фалшиви данни

Въпреки че Китай докладва липса на нови случаи с положителни проби от 18 март насам, местни жилищни комплекси разкриват различна действителност.

На 20 март, жители на район Цяокоу в Ухан публикуваха снимки на съобщение, издадено от районната комисия на улица "Хандзядун".

В съобщението се казва: "Снощи, 19 март, има нови потвърдени случаи, докладвани на управата на жилищния комплекс Лишуейканчън."

Друго съобщение на същата комисия гласи: "Живущ в сграда 12 на Лишуейканчън е потвърден с коронавирус на 19 март."

Комисията на квартал Мейгуей Сиюен в район Ханян, също в Ухан, издаде на 20 март бележка, в която се казва, че двама живущи в част 116 са тествани положително за коронавирус на 19 март.

Междувременно, в Ухан има огромно търсене на медицински персонал.

Въпреки изявлението на китайските държавни медии, че 3675 здравни работници, изпратени по-рано в Ухан, за да помогнат в лечението на болни от COVID-19, са напуснали града, на 19 март държавният вестник "Гуан Мин Дейли" (Guang Ming Daily) писа, че 453 лекари и медицински сестри от провинция Джъдзян са били помолени незабавно да се притекат на помощ на Уханската обединена болница.

Според Националната здравна комисия на Китай, към 8 март, в Ухан и други градове на провинция Хубей са били изпратени общо 42 600 медицински работници с цел оказване на помощ на пациенти с COVID-19.

Източник: https://www.theepochtimes.com/chinese-authorities-underreporting-new-infections-in-epicenter-of-wuhan-leaked-documents_3280343.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies