епидемия коронавирус жертви Ухан

Хиляди погребални урни са доставени в един от погребалните домове в епицентъра на коронавируса в Ухан, през последните дни, и докато близките на починалите прибират останките им, отново изниква въпросът за истинския мащаб на епидемията в Китай.

От 23 март 2020 г. насам, на семействата на починалите от коронавируса, още известен с името "ККП вирус", е позволено да приберат техните останки от седемте държавни погребални бюра с прилежащи крематориуми. Оттогава насам, в социалните мрежи се разпространяват снимки на дълги опашки от чакащи пред домовете, и тези снимки са своевременно изтривани от наети от режима кибер полицаи.

В един от погребалните домове, "Ханкоу", камиони са доставили близо по 2500 урни на 26 и 27 март, докладва китайското финансово списание "Цайсин" (Caixin). Снимка, публикувана от изданието, показва как служители подреждат 3500 урни в сградата на дома.

Някои семейства споделят пред "Цайсин", че е трябвало да чакат до пет часа, за да приберат праха на свои роднини.

Погребалният дом "Ханкоу" е обявил, че ще се стреми да предава по 500 урни на ден, според данни на агрегатора на новини Тоутяо (Toutiao). От учреждението се надявали да приключат с всички урни до традиционния за Китай, Ден за почит към предците, 4 април.

Когато от "Цайсин" се свързали с погребалните домове в Ухан, служители на шест от тях обяснили, че нямат информация колко са вече взетите урни, или че не им е позволено да разкрият техния брой.

Официално оповестеният брой смъртни случаи в Ухан са над 2000. Но експерти и местни жители са скептични към официалните цифри, предвид първоначалното прикриване на епидемията от властите; свръхнатоварването на уханската здравна система, заради което на много хора не са направени тестове и не са били лекувани; и няколкото метода на официалното броене на смъртните случаи.

През февруари, репортери на "Епок Таймс" проведоха разследване и се обадиха по телефона в погребалните домове на Ухан, за да разберат истинския брой смъртни случаи в резултат на епидемията.

По това време, погребалният дом "Ханкоу" потвърди, че прилежащият към него крематориум използва 20 пещи за кремиране на тела 24 часа в денонощието, а това предполага, че от "ККП вируса" са починали повече хора от официално обявеното.

Служители на други погребални домове в града също описаха рязък ръст в боя на телата, които получили за кремиране. Служител в погребален дом "Цайдиен", който се намира в покрайнините на Ухан, каза пред "Епок Таймс", че са имали нужда от поне 100 чувала за трупове на ден.

Дин, жител на Ухан, чиято майка умира от вируса, все още не е прибрал урната с праха ѝ. Той каза пред китайскоезичната версия на "Епок Таймс", че властите в неговия район са обявили, че ще помогнат на семействата с документите, ще опростят таксите за урни и ще им помогнат да получат отстъпки за гробищни парцели, ако приберат урните до Деня за почит към предците. След тази дата, такова съдействие не можело да бъде гарантирано.

Дин разкритикува властите, че притискат семействата да организират погребения в толкова кратък срок, особено предвид, че погребалните церемонии и ритуали не са позволени. "Как мога да приема това?", се възмути той.

По негови думи, единственото успокоение за семействата на починалите ще бъде властите да признаят истината за случилото се и да поемат отговорност.

Ако властите могат да "признаят вината си и да поемат отговорност", тогава това ще бъде "най-голямата утеха за семействата на починалите и почит към паметта им", каза Дин.

"Епок Таймс" нарича новия коронавирус, причиняващ болестта COVID-19, "ККП вирус", тъй като прикриването на информация и небрежността на китайската комунистическа партия позволиха вирусът да се разпространи из Китай и да предизвика глобална пандемия.

Източник: https://www.theepochtimes.com/thousands-of-ash-urns-at-wuhan-funeral-home-fuel-further-skepticism-of-chinas-virus-death-toll_3288573.html

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies