сблъсък агенти ККП Фалун Гонг

"Батъри парк", известен като историческият център на Ню Йорк, стана сцена на сблъсък между доброто и злото: последователи на мирната духовна практика Фалун Дафа (Фалун Гонг) от цял свят, включително България, станаха жертви на словесна агресия от наемници на китайската комунистическа партия (ККП).

Инцидентът стана малко след 9:00 часа сутринта на 18 май 2019 г. Докато последователи на Фалун Гонг от САЩ и Европа изпълняваха едно от петте медитативни упражнения на древния духовен метод, по протежение на близката алея се наредиха агенти на ККП.

Те държаха табели с лозунги, клеветящи Фалун Гонг и неговия основател, г-н Ли Хонгджъ. Същите хора със същите плакати стояха предния ден пред сградата на "Барклис Сентър" в Бруклин, където се проведе ежегодна конференция за обмяна на опит в самоусъвършенстването по Фалун Гонг.

Последователите на Фалун Гонг напълно демонстрираха трите принципа на практиката: Истинност, Доброта, Търпение, и игнорираха агресията.

Това, изглежда, ядоса поддръжниците на ККП, които започнаха да крещят на китайски език обиди и заплахи направо в лицата на раздаващите листовки китайскоговорящи последователи на Фалун Гонг.

Ситуацията ескалира, след като агентите на ККП започнаха да обграждат туристите, минаващи през парка, и не им позволяваха да вземат листовки от последователите. Тогава се намесиха охраняващите събитието полицаи: те помолиха комунистическите протежета да напуснат парка и ги предупредиха, че ги грози арест, ако продължават да отправят заплахи за физическо насилие към участниците в събитието.

Подкрепа от туристите

Много туристи бяха заинтригувани от резкия контраст между текстовете върху плакатите на Фалун Гонг, призоваващи за прекратяване на преследването и насилственото отнемане на органи от живи последователи в Китай, и тези на комунистическите симпатизанти, злословещи и разпространяващи лъжи по адрес на практиката.

Свидетелите на инцидента се увериха лично как мирна духовна практика като Фалун Гонг е преследвана дори в свободна и демократична държава, каквито са САЩ. Това помогна на хората да разберат и подкрепят Фалун Гонг.

Жена от Великобритания разказа на последователите, че е добре запозната с преследването на Фалун Гонг и други духовни дисциплини в Китай. Тя сподели, че е присъствала на мирен протест по време на посещението на китайския президент Си Дзипин в Лондон. Протестът бил в подкрепа на спиране репресиите срещу будисти и последователи на Фалун Гонг в Китай.

Двойка туристи от Испания бяха шокирани да научат за насилственото отнемане на органи от живи последователи на Фалун Гонг. Но останаха много доволни от факта, че Испания е една от първите държави, ограничили със закон пътуването на свои граждани до Китай с цел присаждане на органи.

Други трима туристи — двама младежи и девойка — се спряха, за да разберат причината за противоречивите послания. Българска последователка на Фалун Гонг им разказа подробно за същността на практиката и за жестокото преследване в Китай, продължаващо вече 20 години. След това добави, че тя самата е израсла в бивша комунистическа държава и че методите, ползвани срещу Фалун Гонг в Китай, са типични за всички комунистически режими. Тогава девойката с радостна усмивка отвърна, че също е българка и че е много доволна да научи истината за подобна несправедливост. Тримата благодариха за предоставената информация.

Преследването на Фалун Гонг започва официално на 20 юли 1999 г. с еднолична заповед на тогавашния китайски държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин. Причина за заповедта е страхът и завистта му от невижданата популярност на Фалун Гонг: 70-100 милиона последователи (6-8 процента от населението на Китай). Фалун Гонг учи хората да бъдат истинни, състрадателни и търпеливи, докато партията е атеистична по природа и си служи с лъжи, манипулации и насилие.

Последват масови арести, тормоз и убийства на последователи на Фалун Гонг, включително с цел продажба на органите им на заможни пациенти. Хиляди са задържани и измъчвани в трудови лагери, затвори, центрове за промиване на съзнанието и психиатрични клиники. Хиляди са изгубили живота си. Репресиите продължават и днес.

Инцидентът в "Батъри парк" за пореден път доказа, че враждебната природа на комунистическата партия никога няма да се промени. В същото време напомни, че накрая доброто винаги побеждава злото.

"Батъри парк" беше неслучайно избран за място на събитието на Фалун Гонг: той е важна туристическа атракция, тъй като от там тръгват фериботите за Статуята на свободата и за остров Елис, входна точка за имигранти в миналото.

 

Всички текстове публикувани на уебсайт www.falun-bg.info са собственост на www.falun-bg.info и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните му права". Информацията, включително текстове, могат да бъдат използвани и копирани без изрично писмено разрешение, при поставяне на активен линк към статията в уебсайт www.falun-bg.info. Подробна информация: Общи условия за използване на сайта.


 

Този уебсайт използва cookies